Joyce: Liverpool henter Matip

Schalke 04-stopperen Joel Matip skal ha kommet til enighet med Liverpool.

En av de mest troverdige journalistene som følger Liverpool FC, Paul Joyce, melder i dag at Joel Matip blir Liverpool-spiller.

 

– Joel Matip er enig om å slutte seg til Liverpool fra Schalke 04 etter å signert en pre-kontrakt om overgang til sommeren, skriver Joyce i Daily Express.

 

24-åringen kommer på free transfer, og vil dermed ikke koste Liverpool noe annet enn lønn og øvrige honorarer til spiller og agent.

 

Prøvde seg i januar

LES OGSÅ: Tor-Kristian Karlsen sin vurdering av Joel Matip

Chris Bascombe fra Daily Telegraph melder at Liverpool ønsket å få til en overgang allerede i januar, men Schalke var ikke villig til å slippe stopperen allerede da.

 

– Liverpool ønsket en overgang i januar grunnet de defensive problemene, men Schalke godtok ikke det. Derfor hentet Liverpool Steven Caulker, skriver Bascombe.

 

Også Liverpool Echo bekrefter det samme. 

 

Fakta om stopperen

 

Joel Matip spiller primært midstopper, men kan også blir brukt på midtbanen. Spilleren er født i Tyskland, men spiller for det kamerunske landslaget. 

 

Matip har kun spilt for Schalke 04, og står bokført med 240 kamper for førstelaget. Han har notert seg for 23 scoringer.

 

På landslaget har han spilt 27 kamper, og scoret én gang.