Kan få trenerrolle på landslaget

Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kommer trolig til å snakke med fotballforbundet om en England-jobb.

3. jul 2016 kl 14.10 Marius Rabben

Klubblegenden er blant en rekke tidligere landslagsspillere som Det engelske fotballforbundet (FA) skal rådføre seg med angående en ny England-sjef, opplyser Sky Sports.

Samtalene kommer også til å omhandle rollen han har hatt hos England U19 nylig, hvor Gerrard har bidratt som trener. FA vurderer 36-åringen som kandidat til en liknende rolle for landslaget.

Engelsk presse har den siste tiden koblet ham til en jobb som Englands assistentmanager.

Snart fullført trenerutdanning

I 14 år spilte scouseren med de tre løvene på brystet, og nå er han inne i sin andre sesong med LA Galaxy i USA. Samtidig jobber Gerrard for å komme inn i treneryrket, og har snart fullført sin UEFA A-lisens.

Tidligere har Galaxy-spilleren hintet til at han nærmer seg slutten av spillerkarrieren, og 2016 kan være det siste året som aktiv.

– Vi får vente og se. Sesongen her avsluttes i november. Kanskje det kommer noen andre fotballtilbud i min retning, eller kanskje det dukker opp noen trenerjobber. Jeg holder på med trenerkurs, og jeg er på A-lisensen nå, sa Gerrard i mars, ifølge Liverpool Echo.

– Jeg er forhåpentlig i en posisjon hvor jeg kan vurdere seriøse tilbud innen jul, la han til.

Gerrard, som påpekte at han lærte mye av Jürgen Klopp den perioden han trente med Liverpool i fjor, har uttalt at han er åpen for en trenerrolle i Liverpool, og klubben er interessert i å gi ham en jobb når han returnerer fra statene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]