– Vi skal bygge en stall, ikke kjøpe en

Jürgen Klopp tror Liverpool, med riktige forsterkninger, kan bli en «real utfordrer».

16. jul 2016 kl 00.28 Marius Rabben

Halvveis ut i juli har de røde fire nye ansikter på plass. Klubben er ikke ferdig på overgangsmarkedet, men manageren påpeker at det ikke dreier seg om å punge ut for hvem som helst.

– Jeg kan ikke gjennomføre alle overgangene som folk ønsker, sier han, ifølge Liverpool Echo.

– Alle forventer store navn

– Denne perioden er full av forventninger hvert år. Alle forventer store navn og stor forbedring på grunn av store navn, og hvis man ikke kjenner til spilleren, er det mer «hva er det vi gjør?», «hva er det de holder på med?».

Marko Grujic, Joël Matip, Loris Karius og Sadio Mané var neppe en kvartett supporterne ropte høyt etter i fjor sommer, men de passet profilene Klopp og støtteapparatet var på utkikk etter.

Konkurrerende lag i Premier League har på sin side hentet velkjente navn som Zlatan Ibrahimovic og Ilkay Gündogan.

– Noen klubber har allerede gjort en del, men man kan ikke bevise hva som virkelig er riktig på dette tidspunktet. Det man er nødt til å gjøre, er å forberede seg til en ny sesong.

Vil bygge videre på grunnlaget

Klopp sier de røde fokuserer på å utvikle det som er blitt vist i gode kamper gjennom perioden hans på Merseyside.

– For øyeblikket tenker ingen på de bra kampene vi spilte forrige sesong, eller de dårlige kampene. De tenker bare at Manchester United har hentet den spilleren, Manchester City har tatt den spilleren, mens vi har hentet hva-er-det-han-heter. Og det er alt.

– Denne perioden handler for oss om å skape og bygge et lag for neste sesong, sier han.

TRIO:
TRIO:  Klopp, Zeljko Buvac og Peter Krawietz jobbet tett sammen i Tyskland før de kom til Liverpool, og har ikke hatt for vane å kjøpe mange store navn. Foto: Propaganda

Den tidligere eleven i Mario Götze har vært blant våren og sommerens mest omtalte i Liverpool.no’s ryktebørs. Tyskeren, på vei bort fra Bayern München, ville imidlertid vente til etter EM med å bestemme fremtiden.

Liverpool ønsket derimot å få en eventuell overgang gjennomført allerede før begynnelsen av pre-season, og ville ikke vente som et potensielt andrevalg for 24-åringen.

– Kan være en real utfordrer

Klopp påpeker at visse spillere kan avslå Liverpool fordi de ikke spiller i europacupene kommende sesong, men at idéen hans ikke er å kjøpe dyre spillere fordi det er mulig.

– Vi må bygge vår egen stall, og grunnlaget til denne stallen er fra i fjor. For oss handler det ikke om å bytte ut et helt lag; det er det ingen grunn til. Absolutt ikke.

– Hvis du ønsker, kan du se på den andre omgangen i Europaliga-finalen. Men det var andre kamper, spesielt i Europaligaen, hvor du kan si at dette laget – pluss noen nye spillere – er skikkelig sterkt. De kan være en real utfordrer.

– Går vi for spillere hvor det åpenbart ikke er noen mulighet, er det poengløst. Se etter spillere man kan få og gjør det beste ut av det.

Fornøyd med vinduet hittil

Istedenfor Götze ble jevnaldrende Mané hentet for omkring 30 millioner pund, og senegaleseren var på plass til første dag av oppkjøringen.

– Jeg er hundre prosent fornøyd med de gutta vi har hentet inn til nå, sier Klopp.

– Karius er en herlig keeper, han er fortsatt et stort talent, han er ganske ung, men har erfaring og er fra den tyske keeperskolen, noe som ikke er så ille.

– Trengte ikke overbevise dem

– Joël Matip, han har spilt fem eller seks år på rad på øverste nivå, har stor utvikling og er gratis, så det var en glimrende overgang. Sadio Mané. Det er ingen tvil om ham. Han kunne passet inn i ethvert Champions League-lag, men han er her fordi han ville hit.

Manageren forklarer at alle nyervervelsene ønsket å dra til Liverpool.

– Vi trengte ikke å overbevise dem om at Liverpool ikke er så ille som alle sier, nei. Det var én telefon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]