Kan tangere rekord i kveld

Liverpool er ubeseiret i elleve kamper i Europa denne sesongen. Unngår Jûrgen Klopps utvalgte tap i kveld vil de tangere klubbrekorden.

Liverpool er ubeseiret i 11 kamper i Europa League denne sesongen, noe som er deres lengste ubeseirede kamprekke siden februar 2011. Unngår de røde tap i kveld vil de tangere klubbrekorden på 12 kamper ubeseiret fra starten av en europacup-sesong. En rekord som ble satt i Europa League i 2010/11.

LES OGSÅ: – Vi er på deres nivå

Liverpool har vunnet 12 av de siste 13 dobbeltoppgjørene hvor de har spilt uavgjort i første kamp på bortebane. Det eneste tapet kom for Celtic i 2003, da skottene vant 2-0 på Anfield etter at det hadde endt 1-1 i Glasgow.

Tapte for Leverkusen

Dette er 23.gang at Liverpool spiller en kvartfinale i Europa, og de har møtt tysk motstand fem ganger på dette stadiet av turneringen. De har vunnet fire av disse oppgjørene. Tapet kom for Bayer Leverkusen i 2002.

Dette er fjerde gang at Liverpool møter minst to tyske lag i samme europacup-sesong. Av de tre tidligere gangene har Liverpool gått hen og vunnet trofeet to ganger, UEFA-cupen i 1972/73 og Europacupen i 1977/78, mens de røk ut i kvartfinalen i Champions League i 2001/2002.

Fire av fem tap er kommet på bortebane

Liverpool har møtt tysk motstand i Europa 17 ganger tidligere på Anfield, og har aldri tapt. De har vunnet 13 kamper og spilt uavgjort i fire. Anfield-klubben har sluppet inn bare fire mål, og har holdt nullen 13 ganger, på disse 17 matchene.



Dortmund er ubeseiret på 18 kamper siden de tapte for Köln i desember. De har vunnet 14 av disse kampene. På bortebane er de ubeseiret på de siste ni kampene, og 2-2 kampen mot Schalke på søndag satte en stopper for en rekke med seks strake borteseire. Fire av Bundesliga-klubbens fem tap denne sesongen har imidlertid kommet på bortebane. Dortmund har scoret i 11 av sine 12 siste bortekamper. De har ikke spilt 0-0 i noen av sine siste 37 kamper i europacupene.

Kilde: Ged Rea

LES OGSÅ: Nesten alle hentet av Klopp