Kjemper om startplass på finalelaget

– Det er selvfølgelig en ekstra motivasjon når det er en finale som venter, sier formsterke Joe Allen.

Den løpssterke midtbanespilleren, som varmet benken gjennom hele ligacupfinalen mot Manchester City på Wembley i februar, har vært blant Liverpools beste spillere denne våren. Etter cupfinalen har han vært på banen i 14 av 16 kamper.

Ingen endring i kontraktsituasjonen

Med én sesong igjen av kontrakten har ikke 26-åringen lagt skjul på at han spiller for fremtiden sin på Merseyside. Samtaler med klubben om fremtiden kommer imidlertid ikke til å finne sted før i sommer.

– Jeg kan ikke si at det har vært noen forandringer der. Manageren har sagt at det ikke er rett tid å prate som sånne ting mellom nå og sesongslutt. Jeg tror det fungerer fint for alle sammen, forteller Allen til Liverpool Echo.

Waliseren ser heller fremover mot Europaliga-finalen mot Sevilla, som spilles i sveitsiske Basel onsdag 18. mai. Han fikk åtte minutter på banen i forrige ukes semifinale på Anfield, men spilte hele den første kampen mot Villarreal i Spania.

Les også: «Allens aksje har steget raskt de siste månedene»

Søndag startet han mot Watford, og scoringen etter 35 minutter var det som skilte lagene før innbytter Roberto Firmino doblet ledelsen kvarteret før slutt. Allen ble kåret til banens beste av Liverpool.no. På spillermøtet før kampen ba Jürgen Klopp laget om å spille «Joe Allen-fotball».

– Det var et hyggelig kompliment fra manageren. Det er alltid et løft når man hører ting som det, sier han.

– Det var en bra dag, og jeg var bare fornøyd med å hjelpe laget til seier. Målet mitt er alltid å utvikle og forbedre meg som spiller. Gjennom de siste månedene har jeg fått mer spilletid, og det har vært strålende for min egen del. Det har bidratt til å bygge opp prestasjonsnivået mitt til en bedre standard.

– Sliter ikke med å motivere meg selv

Wales-profilen, som er inkludert i landslagstroppen som skal på treningsleir før EM, og etter all sannsynlighet får en endelig plass i EM-troppen som offentliggjøres 31. mai, mener det var viktig at Liverpool kunne rullere på laget mot Watford etter torsdagens energiske avansement i Europaligaen, og likevel få et bra resultat.

Han sier spillerne vil bruke enhver mulighet til å bygge videre på formen og vise manageren at de er aktuelle for finalelaget.

Les også: Allen: – Artig med scoring

– På torsdag var det en stor kamp, og stemningen var utrolig. Men personlig fokuserer jeg alltid på å prestere og hjelpe laget når jeg passerer over den hvite linja, uansett hvem vi møter. Jeg sliter ikke med å motivere meg selv. Nå er det Chelsea, og det er et oppgjør denne klubben alltid ser frem til, sier Allen.

– Hver gang man er på banen med dette laget, spiller man for å vise at man bør bli involvert i den neste kampen, uansett hvilken kamp det er. Men det er selvfølgelig ekstra motivasjon på mange måter når det er en finale som venter.

– Kan ikke vente på finalen

Møtet med Chelsea onsdag kveld er i tillegg rødtrøyenes siste hjemmekamp for sesongen. Deretter venter ligaavslutningen mot West Bromwich borte til helga, før finalen finner sted neste uke.

– Da jeg fikk sjansen til å komme til denne klubben, var ambisjonen å vinne ting. Jeg har vært nærme så langt. Nå er det en ny mulighet til å løfte et trofé, og det er en mulighet jeg ikke kan vente på. Alle som er involvert i klubben kommer til å gjøre absolutt alt for å hente hjem det troféet.