Klopp: – Du scorer ikke et slikt mål uten selvtillit

Jürgen Klopp gjorde sju endringer på laget, og var til og med overrasket selv over hvor bra det fungerte. Spesielt fornøyd var han med Origi og Sturridge.

Med Borussia Dortmund-kampen på torsdag i beina og den avgjørende kvartfinalen fire dager unna gjorde Jürgen Klopp store endringer på Liverpool-laget mot Stoke.

– Vi trengte kjappe hoder og friske bein i dag, og det var derfor vi gjorde alle endringene, sa Klopp etter kampen.

Etter at Divock Origi fikk starte og scoret mot Dortmund, har det vært mye fokus på spissduellen med Daniel Sturridge. Søndag fikk Sturridge sjansen fra start, og leverte varene da han nikket inn 2-1-målet.

Origi med større drakt

Da Sheyi Ojo ble erstattet av Origi til pause var det belgierens tur til igjen å vise seg fram. Da kampen var over hadde han scoret to ganger.

– Man kan se hva selvtillit gjør. Som han har sagt selv så var alt annerledes for ham da han kom hit. Han er fortsatt en veldig ung spiller, og han vet at det er høye forventninger til ham her fordi han er en spiss med store kvaliteter. Han hadde mange småskader, og da jeg kom hit var han ikke i form og han plukket opp et par skader til. Nå er det viktigste for ham å holde seg frisk.

– Da han var skadet sist trente han mer styrke, som alle kan se. Nå må han bruke en ny skjorte og en ny drakt, sier Klopp om Origis nye muskler.

– På det første målet tenkte han raskt. For en pasningen, og for en heading! Det andre målet er bare mulig med selvtillit. Han ville virkelig skyte, det var ikke innlegg, insisterer Klopp.

– Selv fra benken var det en overraskelse. Et flott mål.

LES OGSÅ: – Spesielt å høre The Kop synge navnet mitt

Strålende fornøyd med Sturridge

– Selv om du er opptatt av Origi, vil jeg også snakke om Daniel Sturridge. I dag jobbet han veldig hardt, og fikk et nydelig mål. Han var viktig gjennom hele kampen, men spesielt i første omgang. Han hjalp også Ojo underveis og sa til ham at han skulle stå på og holde seg positiv. Han forsvarte også veldig smart.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd med han i dag, sa Klopp til LFCTV etter kampen.

Med suspensjon på Emre Can og skaden til Jordan Henderson, fikk Kevin Stewart sin første Premier League-kamp fra start på midtbanen sammen med Joe Allen. I midtforsvaret ble Dejan Lovren og Mamadou Sakho erstattet av Martin Skrtel og Kolo Toure. Sheyi Ojo fikk i likhet med Stewart sin første kamp fra start i Premier League, og Firmino var tilbake etter skade. Dermed ble Philippe Coutinho spart i denne kampen.

Det er lite tvil om at Klopp nyter å ha flere spillere å velge mellom enn han hadde i starten av sin Liverpool-karriere.

SE VIDEO: Gjenopplev Liverpools fire mål her

– Trodde vi skulle få flere problemer

– Da jeg kom hit for seks måneder siden, snakket dere alltid om hvilke spillere som var tilgjengelig. Når Sturridge hadde trent to dager spurte dere meg om han kunne spille til helgen. Vanligvis ville jeg ledd i ti minutter av disse spørsmålene. Men det kunne jeg ikke, fordi vi hadde ikke nok spillere. I dag prøvde vi å finne det beste systemet for de spillerne vi hadde. Vi spilte uten Coutinho, som er i fantastisk form, vi spilte uten Lallana fra start, som er i fantastisk form.

– Vi hadde mange spillere uten rytme i dag, fordi de ikke har spilt eller har vært skadet. Jeg er ikke overrasket over at det gikk bra, men jeg trodde vi ville få flere problemer. Jeg var sikker på at det var en formasjon vi kunne vinne med, men ikke slik som dette, for å være ærlig.

Morenos beste kamp

Om Ojo og Stewart, sa Klopp dette:

– Jeg var veldig glad på deres vegne at jeg fikk gitt dem muligheten i dag. Begge fortjente det. Og mange flere spillere av de unge fortjener det, som Pedro Chirivella og Cameron Brannagan. Kevin hadde to vanskelige øyeblikk, de to første pasningene nådde ikke fram så han ble naturlig nok nervøs, men han kom raskt tilbake i kampen. Han viste god posisjonering. Og det samme med Ojo. Han slet litt på høyrekanten, men det han gjorde på venstrekanten med driblingen og innlegget var briljant, og Daniels avslutning var perfekt, sa Klopp.

Alberto Moreno tegnet seg også på scoringslisten for første gang siden desember 2014.

– Jeg synes Alberto Moreno hadde sin sterkeste kamp i min periode. Målet ga ham selvtillit, men han var også konsentrert og god i forsvar, god i oppbyggingen og han byttet posisjon og utnyttet rommet, sa en meget fornøyd Liverpool-manager.  

LES OGSÅ: Her er vår spillerbørs etter kampen