Klopp håper å bryte spansk dominans

Spania kan få alle fire finalistene i årets E-cuper, men Jürgen Klopp mener at Liverpool på sitt beste mot Villarreal kan hindre det.

- Jeg kan bare si at jeg har aldri tapt mot et spansk lag i en semifinale, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo på spørsmål om hvorfor La Liga dominerer slik ute i Europa for øyeblikket. Liverpools manager har for øvrig aldri tapt en semifinale, på fem forsøk i ulike cuper.

- Spansk fotball er veldig imponerende for tiden da de har virkelig gode spillere, mye penger og gode lag.

- Det er ikke slik at alle spiller som Barcelona, det er ulike måter å spille på. Det er en miks av gode spillere og så ser du Villarreal og hvor deres spillere kommer fra, Barcelona B, Malaga etc., slik at de også har gode speidere.

- De er smarte nok og kyniske nok taktisk, slik jeg hadde erfaring med for ikke så lenge siden mot Sevilla, men selv om engelske lag hadde tapt alle kampene mot spanske lag over de siste 20 år ville det ikke være noe som plaget meg.

Dårlige mot Watford og Swansea

- Dette er en stor mulighet for Liverpool i en vanskelig sesong. I oktober byttet Liverpool sin manager, som er et tegn på at situasjonen ikke er perfekt. Noe gikk galt før det.

- I etterkant forandret vi ikke alt umiddelbart, vi utviklet. Vi hadde fortsatt problemer, spesielt med skader. Noen ganger spilte vi bra, noen ganger ikke så bra. Vi har hatt bare to virkelig dårlige kamper, mot Watford og Swansea.

- Dette laget har skritt for skritt blitt mer stabilt, og med en bedre fasong og form som vi ønsker å utnytte.

Tålmodige med en plan

- Det er surt å tape 1-0 etter scoring på overtid, men det er likevel et normalt resultat borte i Europa.

- Vi kjenner til de styrkene som Villarreal. Hva jeg er ute etter å se er våre kvaliteter, vår lidenskap, det at vi med atmosfæren på Anfield bak oss er klare for kamp. Det er hva jeg vil se.

- Alt vi har gjort tidligere er en forberedelse til denne kampen. Nå skal det avgjøres over 90 minutter. Det dreier seg ikke å være tålmodig på en tålmodig måte, det handler om å være tålmodig med en klar plan. Vi behøver å spille med glede og ikke press.

- Hvis vi spiller på vårt beste kan vi komme til finalen, hvis de spiller bedre enn oss vil Villarreal gå til finalen. Da vil jeg være den første til å gratulere dem. Forhåpentligvis er det imidlertid oss som kan vifte med det engelske flagget.