Klopp: – Mario er en ekstraordinær spiller

Jürgen Klopp er åpenbart en fan av Mario Götzes kvaliteter, men vil ikke si noe om han kan havne i Liverpool. Se 23-åringens imponerende statistikk.

Mario Götze. Det er navnet som nevnes aller mest og med mest entusiasme i forbindelse med en overgang til Liverpool til sommeren.

Jürgen Klopp skal ifølge Express og Guardian ha tro på at man skal klare å sikre seg tyskeren for mellom 15-20 millioner pund, siden han bare har ett år igjen på kontrakten med Bayern München. Og The Times har meldt at ønsket er gjensidig, Götze vil ha en gjenforening med Klopp. 

Tirsdag viste Götze igjen hva han er god for, da han scoret i Tysklands 4-1-seier over Italia. Han var også involvert i et annet mål i kampen. Han har nå scoret fire mål på sine seks siste kamper for Tyskland.

Skadet i fire måneder

– Jeg var glad for å høre at Mario gjorde det bra for Tyskland på tirsdag, sa Jürgen Klopp til fotballmagasinet FourFourTwo.

– Han er en spiller med ekstraordinære kvaliteter. Han prøver å komme tilbake i form etter å ha vært ute med skade i fire måneder. Men det er alt jeg kan si om Götze.

At 23-åringen har gode kvaliteter er heller ikke vanskelig å se på statistikken hans de siste årene.

Denne sesongen har han riktig nok bare spilt sju kamper fra start for Bayern i alle konkurranser, og har kommet inn fem ganger. På disse kampene har han fire mål og tre assist ifølge statistikkportalen Whoscored.com.

Mange mål - mange assist

Sist sesong scoret han 13 mål og hadde tre assist på 37 starter og seks som innbytter for Bayern. Og i sin første sesong i klubben i 2013/2014 var tallet 13 mål og ni assist. 26 kamper fra start og 12 som innbytter.

I sin siste sesong i Borussia Dortmund, under Jürgen Klopp, scoret han 12 mål og hadde 14 assist på 34 kamper fra start og fem innbytter.

Kvaliteten hans er det liten tvil om, men Klopp vil ikke bekrefte noen interesse.

– Jeg snakker gjerne om en bekreftet overgang som Joël Matip, eller andre ting, men vil ikke si om Götze er et mål for Liverpool, sa Klopp.

Det som er verdt å ta med seg fra det utsagnet, er selvsagt at manageren i hvert fall ikke benektet noen interesse ...

Var bedre trent i Dortmund? 

Götze kritiseres samtidig i et annet intervju med den tidligere tyske storspilleren Mehmet Scholl. Han mener Götze er en skygge av hvordan han var i Dortmund-tiden.

– Hvorfor leverer han ikke varene oftere? For meg er svaret åpenbart, han må trene mye, mye mer. Jeg husker da han var en ung spiller i Dortmund. Da var han raskt som en pil og veldig atletisk, sa Scholl til ARD.

Götze selv svarte slik etter kampen:

– Jeg visste ikke at han fulgte med på treningene mine, at han alltid er der. Jeg tror jeg trener nok. 

LES OGSÅ: Götze ønsker å bli Liverpool-spiller