Klubben offentliggjør: Omsetningen øker

Salget av Luis Suárez bidro til en profitt på 60 millioner pund før skatt, melder Liverpool FC.

– Vi fortsetter å ha en solid finansiell utvikling, og har økt kommersielt, i media og kampdag-inntekter, noe som fortsetter å styrke vår økonomiske posisjon, sier Ian Ayre.

Den årlige rapporten viser den økonomiske statusen i ett år før 31. mai 2015. Følgelig er ikke tall etter forrige sesong inkludert.

– Økt år for år

Ifølge Liverpool FCs nettsider opplever klubben profitt for andre år på rad, noe som hovedsakelig kommer etter salget av Luis Suárez for hele 75 millioner pund til Barcelona i 2014.

«Siden Fenway Sports Group (FSG) påtok seg eierskap av Liverpool FC i oktober 2010, har omsetningen økt stabilt år for år», skriver klubben. «Og klubben fortsetter å operere på en bærekraftig måte til tross for at prisen for fotball fortsetter å stige.»

Saken fortsetter under.

– I fjor så vi en liten profitt for første gang på syv år, noe som demonstrerte vår nylige utvikling. Dette året har profitten økt betraktelig, noe som i hovedsak er et resultat etter salget av Luis Suárez i juli 2014, og det er allerede blitt gjeninvestert i spillerstallen, fortsetter Ayre.

Omsetning på 297,9 millioner pund

Klubbens profitt før skatt var hele 59,1 millioner pund mer enn den var for to år siden. Omsetningen har ifølge pressemeldingen økt med 16,5 prosent – til 297,9 millioner pund.

– Vår virkelige finansielle posisjon er nærmere å gå i balanse, og det er den underliggende inntekstveksten som er viktig og sørger for å gi oss den langsiktige stabiliteten, forklarer Ayre.

«Den kommersielle inntekten til klubben økte med 12 prosent, til 116,3 millioner pund, etter offentliggjøringen av tolv nye samarbeidspartnere og fornyelser, i tillegg til åpningen av 180 nye butikker rundt om i verden», opplyser klubben.

Samtidig øke medieomsetningen fra 116,3 millioner pund til 122,6 millioner pund etter deltakelsen i Champions League og å ha nådd semifinalene i begge de hjemlige cupene forrige sesong.

– Disse resultatene er nesten et år gamle nå, men alle områder i klubben har fortsatt den gode utviklingen og veksten. Fotballen blir stadig dyrere med økning i overganger og lønn, men vår ambisjon forblir den samme, og vi har fortsatt investeringene i spillerstallen siden perioden for rapporten.

Finansiell oppsummering:

• Omsetningen økte med 16,5 prosent til £297,9M
• Medieomsetningen økte med 21,5 prosent til £122,6M
• Den kommersielle omsetningen økte med 12 prosent til £116,3M
• Kampdag-omsetningen økte med 15,9 prosent til £59M
• Profitten før skatt var £60M – sammenliknet med £0,9M i 2014
• FSG avskrev £69M i gjeld og omgjorde det til egenkapital i klubben
• Liverpool FC forblir på 9. plass i Deloitte Money League