Les hva pressen skriver om triumfen

«111 dager etter at Klopp ble ansatt, var det lettelse og heftig glede da de røde sikret seg en ny tur til Anfield South».

Ikke overraskende er det Liverpools finaleseier som preger sportssidene i engelske aviser. Her har vi noen av høydepunktene fra pressen etter Liverpools dramatiske semifinaleseier mot Stoke.

Lettelse og heftig glede

James Pearce - Liverpool Echo
 
- 111 dager etter Klopp ble ansatt, var det lettelse og heftig glede da de røde sikret seg ny tur til «Anfield South».
 
– Fra Roma til Istanbul – fra Cardiff til Wembley: Liverpool har gitt fansen mange opplevelser og prøvelser i de viktigste kampene, men dette var ekstremt nervepirrende. 
 
– Gårsdagens helter var kanskje de minst sannsynlige. Simon Mignolet viste frem to glimrende redninger, mens Joe Allen satte det avgjørende straffesparket. 
 
– Liverpool gjorde det vanskelig for seg selv, men de klarte det til slutt.

Vondt for Stoke

Andy Hunter - The Guardian
 
– Det var vondt for Stoke, som spilte med selvtillit og intelligens. Målet de scoret var riktignok kontroversielt – ettersom det var tydelig at Arnautovic stod i offisde.
 
– Joe Allen, som scoret det avgjørende straffesparket, gav Liverpool presisjon, da han ble byttet inn for Kolo Touré etter 85 minutter. 
 
– Det var en intens atmosfære på Anfield. På banen var det en intens og «dårlig» kamp.

Lidenskap og følelser

Martin Samuel - Daily Mail
 
– Klopp er fyrt opp til Wembley! Dersom han ikke alt visste det, kjenner nå Klopp lidenskapen og følelsene som skal til for å at Liverpool skal lykkes. Dette var Anfield slik at han hadde sett det for seg.
 
- Resultatet var hardt mot Stoke, som var det beste laget og som vant etter 90 minutter. 
 
– Det var tidvis en frenetisk kamp, til tross for slitne ben, men ingen av lagene klarte å finne en vei utenom straffespark. Der var Liverpool, som alltid, gode.
 

Helten Joe Allen

Sam Wallace - The Telegraph
 
– Joe Allen er blitt den usannsynlige helten for Jürgen Klopp. Nok en gang scoret han et viktig mål etter å ha kommet inn som innbytter. Denne gangen fra 11-meteren i straffesparkkonkurransen.
 
– Det var ble ikke den gode semifinalen Klopp nok hadde håpet på – faktisk var det jo Stoke som vant kampen etter 90 minutter.
 
– Nå skal Klopp tilbake til Wembley, der han tapte Champions League-finalen mot Bayern München i 2013. Og da han ble spurt om kampen, var han fortsatt oppgitt over at Dante ikke fikk rødt kort.
 
– Den tidligere Liverpool-spilleren Peter Crouch hadde kjempet hardt hele kampen, men han klarte ikke å sette sin straffe. 
 
– Blir det den første Merseyside-finalen siden 1989? 

Aldri kjedelig med Klopp

John Cross - Daily Mirror
 
– Semifinalen ble ingen klassiker, men livet med Jürgen Klopp er aldri kjedelig. Det er svært imponerende at han har kommet til en finale, bare tre måneder etter han fikk jobben.
 
– Det var en nervepirrende aften for supporterne, der Joe Allen og Simon Mignolet til slutt ble heltene.
 
– Mark Hughes’ mannskap var glimrende, men målet skulle vært annulert for offside. Det er det ingen som helst tvil om.
 
– Klopp orket ikke se på, men Anfield-brølet etter Joe Allens straffe fortalte ham klart og tydelig at Liverpool skulle til Wembley.