Liverpool har spilt 91 omkamper i FA-cupen

Omkamp i FA-cupen pleier som regel å ende godt for Liverpool.

Av 91 omkamper i FA-cupen har 60 endt med seier og 24 med tap for Liverpool. Sju har endt uavgjort, og dermed ny omkamp.

Heldigvis er det slutt på den tiden da man spilte nye omkamper ved uavgjort etter 90 minutter også i omkampen. Liverpool har nemlig ved sju anledninger spilt uavgjort i omkamper i FA-cupen, for så å tape omkamp nummer to eller tre ved samtlige anledninger.

Kveldens omkamp mot Exeter skal som kjent om nødvendig avgjøres ved hjelp av ekstraomganger og straffespark-konkurranse.

Første gang Liverpool spilte omkamp i FA-cupen var mot Barnsley St Peters i 1.runde i 1895. Det endte med seier 4-0 på Anfield, etter at første kamp på Oakwell hadde endt 1-1. Nottingham Forest sendte imidlertid Liverpool ut av cupen ved å vinne 2-0 på Anfield allerede i runden etterpå.

Spilte omkamper i to runder forrige sesong

Sist Liverpool spilte omkamper i FA-cupen var forrige sesong. Man måtte først ha to forsøk mot Bolton i 4.runde (0-0 på Anfield og seier 2-1 på Reebok), og deretter måtte man gjennom to kamper mot Blackburn i 6.runde (0-0 på Anfield og 1-0 på Ewood Park). Cupeventyret endte som kjent med tap for Aston Villa i semifinalen på Wembley.

Omkamper mot lag fra lavere divisjoner har på ingen måte vært plankekjøring for Liverpool de siste tiårene, selv om man i 2008 vant greit 5-0 over Luton Town fra League One hjemme på Anfield, etter først å ha spilt 1-1 på Kenilworth Road i 3.runde.

Man skal imidlertid ikke lenger tilbake enn til januar 2010 for å finne at de røde ble sendt hodestups ut av cupen av den svakt plasserte Championship-klubben Reading. Det ble 1-1 på Madejski Stadium i 3. runde, før The Royals overraskende vant 2-1 på Anfield.

Ett år tidligere hadde naoben Everton sendt Liverpool ut av FA-cupen etter omkamp på Goodison Park. Portsmouth og Crystal Palace sendte Anfield-klubben ut av cupen i 2004 og 2003 etter omkamper i henholdsvis 5. og 4.runde.

Pinlig omkamp-tap ble enden på visa for Souness

De pinligste omkamp-tapene i moderne tid kom nok likevel under Graeme Souness sin managerepoke.

Etter å ha vunnet FA-cupen som Liverpool-manager i 1992 røk Souness sitt mannskap ut allerede ved første korsvei året etter. Bolton fra Second Division vant sensasjonelt 2-0 på Anfield i omkampen i 3.runde, etter at den første kampen på Burnden Park hadde endt 2-2.

Året etter ble det Bristol City fra daværende First Division som ga Graeme Souness banesåret. City vant 1-0 på Anfield i omkampen i januar 1994, etter at 3. rundekampen på Ashton Gate hadde endt 1-1. Dette tapet førte til at Souness måtte ta sin hatt å gå duknakket ut Shankly Gates. Scoringen til Brian Tinnion ble tungen på vektskålen. Souness-æraen var over.