Liverpool og Man Utd bøtelagt

UEFA har bøtelagt både Liverpool og Manchester United for en rekke hendelser under begge Europa League-kampene mellom lagene i mars.

Det er UEFA sitt kontroll-, etikk- og disiplinærutvalg som har ilagt de engelske klubbene straffen etter å ha etterforsket hendelser i begge kvartfinalene mellom lagene i i Europa League. 

Liverpool er blitt bøtelagt med 40 000 euro for upassende tilrop. Klubben må bare betale halvparten av dette nå, og slipper å betale den andre halvparten dersom dette ikke gjentar seg i kamper i UEFA-regi de to kommende årene. Liverpool må betale ytterligere 17 000 euro for andre hendelser, som bruk av fyrverkeri, kasting av gjenstander, publikumsbråk og forsinket avspark.

Manchester United har blitt ilagt en bot som er 1000 euro høyere enn den Liverpool fikk, etter upassende tilrop, blokkering av utganger, publikumsbråk og kasting av gjenstander.

Liverpool kan vente seg ytterligere bøter for bruk av fyrverkeri i begge kampene mot Borussia Dortmund, og publikumsbråk og bruk av fyrverkeri i finalen mot Sevilla i Basel i forrige uke, skriver Liverpool Echo.