Liverpool U21 - Leeds U20 1-0

Daniel Trickett-Smith ble matchvinner da Liverpool gikk videre til kvartfinalen i U21 Premier League Cup.

Liverpools lag: Fulton, Whelan, Cleary, Caulker, Hart, Virtue, Wilson, O'Hanlon, Lennon, Phillips (Ejaria 72), Trickett-Smith (T. Gomes 85)  Innbyttere: George, Brewitt, Polgar.

Leeds: Peacock-Farrell, Coyle, Vann, Purver, Denton, Bianchi, Phillips, Sloth, Botaka (Parkin 80), Erwin (Walters 80), Mulhern (Dawson 80).

Spillere som Randall, Smith, Maguire, Ilori, Enrique, Brannagan, Stewart, Kent, Chirivella, Teixeira, Ojo og Sinclair ventes å være opptatt med FA-Cup og Exeter i morgen, og er følgelig ikke med i troppen på Prenton Park i Tranmere.

1.omgang:

 

5.min:
O'Hanlon slår et frispark fra høyresiden, med sin venstrefot. Caulker når høyest inne i feltet men får ikke noe fart på headingen som går rett i fanget på keeper.


   18.min: Harry Wilson får behandling etter en sen takling på midtbanen, men er snart på oppe igjen.

 26.min: Trickett-Smith får muligheten på halv volley fra hjørnet av 16-meteren, men skuddforsøket ender en halv meter utenfor den bortre stolpen.

 33.min: Adam Phillips med en god ball inn i feltet. men spissen Brooks Lennon får ikke skikkelig kontakt med ballen da han skal avslutte rett foran mål.

 39.min: Et innlegg fra venstreback Sam Hart går gjennom hele feltet og Harry Wilson får stå helt alene ved bakre stolpe. Keeper gjør imidlertid en bra redning på den løse avslutningen. En stor sjanse som waliseren burde ha satt.

 45+1.min: Liverpool kontrer etter at Leeds har hatt en corner og Adam Phillips kan spille fram Daniel Trickett-Smith som kommer helt alene med gjestenes keeper. Han gjør ingen feil og triller ballen inn i det høyre hjørnet.



Pauserapport:
En heller kjedelig 1.omgang, selv om Liverpool hadde tre gode sjanser i andre halvdel av omgangen. Etter et sjeldent oppløp fra Leeds, hvor gjestene fikk en corner, kan imidlertid de røde kontre og Phillips og Trickett-Smith kan ordne ledelse mot et «tømt» forsvar. Steven Caulker har aldri blitt satt på noen prøver sammen med sin yngre partner Dan Cleary, mens Matty Virtue har jobbet godt som midtbaneanker. Med en rekke unge spillere i førstelagstroppen til kampen mot Exeter har imidlertid Liverpool manglet trøkk lengst fremme, selv om det ikke er noe å si på en snau ledelse etter 45 minutter.

2.omgang

 52.min: Alex O'Hanlon må i dommerens bok. Et mer aggressivt hjemmelag gjør at det har vært jevnere etter pause.

59.min: Livlige Daniel Trickett-Smith prøver seg fra 25 meter, men en god meter utenfor krysset.

 63.min: Nydelig ball fra O'Hanlon finner Corey Whelan på et dypt løp fra høyrebacken, men i en duell med keeper setter han ballen like utenfor.

68.min: Leeds slår en dyp cross fra sin høyreside, men Fulton tar ballen under press ved bakre stolpe. I neste angrep får gjestene en skuddmulighet inne i feltet, men Cleary blokkerer.

 72.min: Ejaria inn for Phillips hos Liverpool.

 75.min:To sjanser på noen sekunder for Liverpool. Wilson forserer på langs av straffefeltet før han skyter hardt like over, like etter blir innbytter Ejaria spilt fram av Trickett-Smith men setter ballen noen centimetere utenfor.

 80.min: Trippelbytte for Leeds. Mulhern, Botaka og Erwin ut og Walters, Parkin og Dawson inn.

 85.min: Målscorer Trickett-Smith ut og Toni Gomes inn for Liverpool.

 86.min: Gult kort for Harry Wilson.

Sluttrapport: Det ble en noe jevnere 2.omgang da gjestene måtte framover i forsøk på å få en utligning og ekstraomganger. Det ga Liverpool kontringsmuligheter og det var fortsatt de røde som skapte de beste sjansene. Ryan Fulton var solid i mål, Sam Hart hadde en god kamp på venstre back mens Alex O'Hanlon slo noen gode pasninger på midtbanen og matchvinner Daniel Trickett-Smith arbeidet hardt på topp. I det indre forsvaret ble ikke Steven Caulker utfordret i stor grad med sin yngre kollega Dan Cleary, og Leeds hadde i realiteten ikke en skikkelig sjanse kampen igjennom. Fortjent avansement til kvartfinalen for guttene til Michael Beale.