Liverpools servitør best

James Milner fikk et tidlig gult kort, men roet ikke ned. Liverpools maratonløper serverte målene til Origi og Sakho på sølvfat og var etter vår mening banens ener i derbyet.

Mignolet 7Knapt borti ballen, av den enkle grunn at Everton ikke hadde et eneste skudd mot mål. Telte tre ballberøringer i andre omgang.
Clyne 7Spillbar. Bevegelig. Rask. Og fikk prøvd skuddfoten på en meget god mulighet mot slutten.
Lovren 8Våken. Kontant. Tent foran Merseyside-derbyet. Råsterk og full av vilje. Mindre med da det ble mindre blå trafikk på Liverpools banehalvdel i andre omgang.
Sakho 8For en spiller. Er blitt en kulthelt på Anfield og med god grunn. Fikk kjørt seg mot bevegelig angrepsspillere tidlig i kampen, men kom fra det med mer enn stående. Hadde noen headinger som lukter svidd. Gir like mye i taklingene offensivt som defensivt. Scoret mål med hodet da han fikk stå alene rett før pause.
Moreno 7Viktig takling da Barkley var på vei igjennom i første omgang. Skyter godt og hardt ved flere anledninger i andre omgang. Delaktig offensivt i Liverpools gode perioder.
Leiva 8Spilte en knallkamp. Styrte midtbanen med jernhånd. God til å plassere seg. Alltid foran. resolutt. Leser spillet utrolig godt, som å stjele sukkertøy fra småunger ved enkelte anledninger. Ikke scoret siden 2009 og smilte da han skjøt mot mål mot slutten.
Milner Liverpools beste9Fikk et tidlig gult kort etter seine taklinger på Barry og Baines. De som trodde han skulle roe ned tok skammelig feil. Fantastiske innlegg på målene til Origi og Sakho. Liverpools maratonløper og bestemann.
Lallana 8Får en fantastisk sjanse alene med Robles etter fem minutter. Bevegelig og alltid spillbar. Viktig i det oppbyggende spillet. Meget god i første omgang.
Coutinho 8Har noen pasninger som er de reneste kunstverkene. Godt forsøk på et langskudd etter 20 minutter. Målet hans var fantastisk. En touch, før han skyter knallhardt i mål. Brassen var meget god i dag.
Firmino 6Kjempesjanse alene med keeper etter en knapp halvtime. Fantastisk teknikk. Ballen er som limt til beina. Egen evne til å få med seg ballen. Gikk ut for Allen etter halvspilt andreomgang.
Origi 7Himmel og helvete for Origi. Først sendte han Liverpool i ledelsen i første, før han ble båret ut like etter hvilen. Taklingen var fæl og alle krysser fingrene for at skaden ikke er alvorlig. Belgieren er i kjempeform og har scoret fem mål på fem kamper.
Ibe 0Kom inn i det 81. minutt og var med på fiveaside-fotballen mot de blå mot slutten.
Allen 0Waliseren var nok skuffet over at han ikke fikk starte. Bidro godt med bevegelig spill de 24 minuttene han fikk på banen. Gode pasninger. Kjempet godt.
Sturridge 7Også skuffet over at han ikke fikk starte. Fikk målet sitt, mål nummer 50 i den røde trøya. Godt innhopp. Coutinhos mål sneiet shortsen, men brassen får nok den.