Lovren: – Jeg nådde bunnen i fjor

Dejan Lovren snakker om den tunge fjorårssesongen, innvirkningen Jürgen Klopp har hatt på han, og grunnen til at han gikk glipp av ligacupfinalen.

– Jeg nådd bunnen i fjor. Jeg kunne ikke falle dypere. Men jeg var aldri redd for at jeg ikke skulle lykkes her. Jeg kjenner mine kvaliteter. Jeg liker å fortsette å kjempe i de dårligere periodene, og jeg vil aldri si at jeg er ferdig, sier en svært åpenhjertig Dejan Lovren i et intervju med Paul Joyce i Daily Express.

Kroaten ble sett på som den nye forsvarssjefen da han ble hentet fra Southampton for 20 millioner pund, sommeren 2014. Men den første sesongen på Anfield ble preget av flere tabber, og lite overbevisende spill.

De siste månedene ser det imidlertid ut til at Lovrens prestasjoner på banen har blitt bedre. Han mener selv det er to grunner til at det nå går bedre for ham i den røde trøya: Jürgen Klopp, og nyvunnet selvtillit.

Et dytt i riktig retning

– Jeg tror ikke dere ser det. Dere ser bare meg. «Der er Dejan Lovren, han kostet 20 millioner pund. Han er ulykkelig, han er bare dårlig». Men jeg liker aldri å dømme noens virkelige verdi for tidlig. Hvis noen alltid er dårlige i to år, så ville jeg også sagt at man burde gå videre.

– Jeg vil ikke si at Jürgen ga meg selvtilliten, men han dyttet meg i riktig retning og sa noe som: «Du er en god spiller og her er sjansen din. Ta den». Jeg tok den, og jeg er fortsatt her, sier Lovren.

Datteren måtte opereres før finalen

Lovren mener det hjelper at Klopp selv spilte i forsvar på slutten av sin karriere, og dermed forstår hvordan forsvarsspillere tenker.

– Det er de små detaljene som gjør deg til en topp forsvarsspiller, sier 26-åringen, og legger til at det fortsatt er mye han kan bli bedre på.  

Dejan Lovren gikk glipp av ligacupfinalen på Wembley på grunn av sykdom. Han avslører nå at han måtte reise hjem til Kroatia, fordi hans yngste datter Elena måtte opereres i magen i alle hast.

– Det var grunnen. Jeg måtte fly hjem og jeg satt hos henne i fem dager på sykehuset. Man sover ikke godt og spiser ikke godt, men heldigvis gikk alt bra. Jeg kom tilbake og trente en dag, men dagen etter var jeg dårlig. De fem dagene krevde så mye av kroppen. Finalen kom derfor for raskt, sier han.  

LES OGSÅ: Moreno usikker før møte med Man Utd