Magiske øyeblikk fra Firmino

Liverpool var bedre fremover enn bakover mot Arsenal, og Roberto Firmino rapper overskriftene.

Simon Mignolet 4: Dette var ingen god kveld for sisteskansen, som nok burde ting bedre ved det første og andre baklengsmålet. Stadig usikker i feltarbeidet, slet med plasseringene, og bommet med utboksing flere ganger.

Nathaniel Clyne 6: Backen viste seg frem med noen smådristige løp fremover, og var alltid et alternativ på kanten. Trofast i det defensive arbeidet, selv om det var neon småskumle situasjoner etter at han pådro seg kort for en bevisst hands etter pause.

Mamadou Sakho 5: Rett inn på stopperplass etter et lite opphold, og «Mama» manglet ikke energi bakerst. Men rett etter å ha reddet på streken, tapte han duellen med Giroud på 2–2. Flere gode taklinger og involveringer, men noen rare pasningsfeil.

Kolo Touré 5: Mot gamleklubben var han ivrig og tidvis ganske solid i duellene, men havnet også på etterskudd noen ganger, og det var Kolo som ble tryllet vekk av Giroud på 2–3-målet. Hadde et par merkelige fremspill i ingenmannsland.

Alberto Moreno 6: Spilte omtrent som venstrekant, og slo tidlig noen ypperlige pasninger. Kom stadig på overlapp, men innleggene var litt for upresise. Etterlot en del rom bak seg for Arsenal-kontringer. Spanjolen fikk flere skuddmuligheter, både i og utenfor boksen, men avslutningene var som oftest svake. Burde nok scoret på 2–2.

James Milner 6: Visekapteinen hadde en vrien rolle ute på venstrekanten, men løste den greit under vanskelige forhold. Sterk i mange dueller, var alltid beredt til å presse gjestene, og kom til noen ok innlegg. Spesielt i 1. omgang hadde han noen gode kombinasjoner. Tatt av banen i 2. omgang.

Emre Can 7: Med sine svarte sko gjorde 22-åringen en solid jobb på midtbanen. I 1. omgang var tyskeren direkte dominant og tok ofte Arsenals sentralspillere helt ut av kampen. Trygg og fremoverrettet med ballen, men noen enkle misforståelser og frispark imot. Mer slurv og feil etter pause. Byttet ut på tampen.

Jordan Henderson 7: Det var godt å se ham tilbake, og kapteinen viste at han er en meget viktig brikke i laget. Sentral i gjenvinningsfasen, og grunnen til at Firmino fikk muligheten på 2–1-målet. Mange gode pasninger, og involvert begge veier gjennom hele kampen.

Adam Lallana 6: Det ble mye nesten, og produktiviteten var fraværende. God til å holde på ballen med elegante vendinger, men fikk det ikke helt til å stemme i og rundt boksen. Sto ofte godt plassert og gikk på en del gode løp. Tilbakela flest kilometer av de røde.

Roberto Firmino 8: I kveld viste brassen hvorfor Liverpool punget ut for ham i sommer. Frisk og aktiv fra start, og målene var både bra og viktige. Noen herlige flikker og detaljer. Brassen var lagets største trussel, særlig før pause.

Jordon Ibe 6: Åpnet offensivt og friskt, men det dabbet nokså fort av. Mer involvert rett etter pause, men var ikke besluttsom nok i duellene på kanten, og slet med å komme forbi.

Christian Benteke –: Fikk de 25 siste minuttene. Ble brukt som oppspillspunkt, og spissen vant de fleste duellene. Det var også oppskriften som ga ham assist på 3–3-målet.

Joe Allen –: Inn på midtbanen med åtte minutter igjen. Holdt flyten i gang med korte, raske pasninger på midten, og volleyscoringen rett før slutt var glimrende. Meget godt innhopp.

Steven Caulker –: Kom rett inn i en spissrolle like før slutt. Rakk så vidt å vise seg god på hodet, og han jobbet mye de få minuttene han fikk.