Med en fremtid i Liverpool?

Jürgen Klopp har brukt et rekordantall med spillere denne sesongen, flere av dem unggutter. Vi har sett nærmere på sjansene til en håndfull talenter som er med til Villarreal.

38 spillere står registrert med offisiell kamp for Liverpool i 2015/16, hvorav et tosifret antall er unge spillere som Jürgen Klopp «har gitt sjansen».

Fem av dem er med til Villarreal og semifinalen i Europa League, selv om en benkplass nok er det beste de kan håpe på. Vi har ikke tatt med Jordon Ibe, som må regnes som et etablert medlem av førstelagstallen.

Danny Ward – 22.06.93

En av de bedre unge reservekeeperne de siste årene, vil Jürgen Klopp og hans stab ha blitt nysgjerrig etter et vellykket låneopphold i Aberdeen fram til januar. 22-åringen har imponert i en slik grad etter at han kom tilbake til Melwood at han har henvist Adam Bogdan til en plass på tribunen, og nå selv sitter som innbytter for Simon Mignolet. Ward gjorde sin debut nylig mot Bournemouth og hadde totalt sett en meget bra kamp. I likhet med Mignolet har han sin styrke på streken med reaksjonssterke redninger, og han er definitivt bedre på utspill enn belgieren.
Kommentar: Det er vanskelig å vurdere hvor nærme Liverpool er å få en nokså lokal keeper mellom stengene. Wrexham er ikke så langt unna bygrensen og de røde har aldri hatt en fast keeper fra Merseyside. Kanskje får en han et par sjanser til i ligaen under sesonginnspurten hvis Klopp fokuserer stadig mer på Europa League og i så fall må Ward benytte dem godt. Det ligger i kortene at det kan komme en ny sisteskanse til Anfield i løpet av sommeren. I likhet med Mignolet har Ward sine svakheter i feltet og den pondus han viser i eget straffefelt. Simon Mignolet har nok et høyere bestenivå, men koster samtidig laget en del poeng med sine tabber, men følelsen er at Klopp ikke vurderer Ward som en reell trussel pr. i dag.

Brad Smith – 09.04.94
Noe av en eventyrhistorie da han først avslo et kontraktsforslag fra Anfield, for så å komme inn i varmen igjen under Jürgen Klopp. Med sine 22 år er han på grensen til fortsatt å kunne kalles ung og lovende, men er først i venstreback-køen etter Alberto Moreno og hvor veteranen José Enrique ikke lenger blir regnet som aktuell. Har vært nokså mye involvert med troppen de siste månedene, men ute på banen har det for det meste blitt spill i FA-Cupen.
Kommentar: En spennende type med stor fart og som kan bidra med målpoeng både i form av scoringer og assist. Defensivt er det ikke så solid, og slik sett er også han nokså lik som type mannen som innehar plassen i Alberto Moreno. Ekstremegenskaper er spennende, men det virker vel som at Brad ikke helt har overbevist Klopp om at han er en mann å satse på.

Pedro Chirivella – 23.05.97

Brukte nokså lang tid til å venne seg til en mer intens engelsk spillestil, som en slepen og litt tilbakelent sentral midtbanespiller og hentet fra Valencia midt i tenårene. Noen løfter seg imidlertid umiddelbart når de får spille sammen med bedre spillere og Pedro var en av dem som gjorde seg bemerket på førstelagstreningene på Melwood. Det var likevel en overraskelse da han kom inn etter en snau halvtime i bortekampen mot Bordeaux, og spilte resten av oppgjøret på den sentrale midtbanen sammen med ungguttene Jordan Rossiter og deretter Cameron Brannagan. Det ble imponerende 1-1 for det unge mannskapet i Bordeaux. Det var under Brendan Rodgers, og siden har han blitt involvert i ytterligere tre cupkamper med Jürgen Klopp.
Kommentar: Jordan Rossiter har vært skadet og Jordan Williams lånt ut og skadet, noe som har bidratt til at en spiller som Chirivella har kommet seg fram i køen. Det er en kø som ikke kommer til å bli noe mindre til neste sesong, men han har fått vist at behersker et høyt nivå. Bl.a. imponerte han borte mot et sterkt besatt West Ham i FA-Cupen. For virkelig å kunne markere seg vil han behøve noe mer sluttprodukt i form av mål og målgivende, men ennå ikke fylt 19 år har han fortsatt bra med tid på seg.



Cameron Brannagan – 09.05.96
Han gjorde seg først bemerket som en solid partner til Jordan Rossiter på juniorlaget, men tok også raskt nivået på U21 samt at han vil ha hevdet seg under øktene på Melwood. En rasjonell og pålitelig pasningsspiller er han en disiplinert type som Klopp vet at han kan stole på vil gjøre en jobb.
Kommentar: Brannagan var ingen stjerne i de yngre årsklasser og det er nok overraskende for en del at han nå må betegnes som en del av Liverpools førstelagsstall. Han har fått muligheter denne sesongen og tatt bra vare på dem, selv om han nok kunne ha behøvd å gi noen «a-ha opplevelser» i form av for eksempel en flott scoring eller et genialt gjennomspill. Nåløyet vil ikke bli mindre trangt til neste sesong og det vil nok overraske oss om han greier å ta helt det siste skrittet, selv om ryktebørsen faktisk har kunnet fortelle at Barcelona har sjekket 19-åringen.

Sheyi Ojo – 19.06.97
Etterfølger Raheem Sterling og Jordon Ibe som en spennende flankespiller med fart og teknikk, og som også kan gå innover i banen. Har hatt låneperioder hos Wigan og Wolverhampton, og greid å hevde seg bra. Jürgen Klopp var tydelig nysgjerrig etter å kunne jobbe på nært hold med Sheyi, og han viste seg først fram med en overlegen scoring mot Exeter på Anfield i FA-Cupen. Siden har han fått muligheter i Premier League, inkludert et ypperlig forarbeid til scoring for Daniel Sturridge mot Stoke.
Kommentar: 18 år gamle Sheyi Ojo er den av ungguttene som har greid å vise litt ekstra og også blitt aktuell til «ligalaget». Med selvtillit og arroganse (og da menes positiv arroganse) har han fått vist fram glimt av individuell briljanse også i Premier League, og har blitt foretrukket fremfor en spiller som Jordon Ibe. Klopp synes å vurdere ham som en mulig joker, også i de mest viktige kampene, og mye tyder på at han kan ha en meget lys fremtid på Anfield.