Nei til EU har ringvirkninger for fotballen

Britisk fotball kan bli radikalt forandret dersom britene bestemmer seg for å forlate den Europeiske Unionen.

BBC melder at enkelte frykter at et britisk nei til videre EU-medlemskap vil føre til at over 400 spillere mister retten til å spille fotball på øyriket. Andre argumenterer med at dette vil gi britiske talenter en større sjanse til å bli profesjonelle spillere.

Britene skal avgjøre om de fortsatt vil tilhøre EU i en folkeavstemning den 23.juni.

– Dersom vi forlater EU vil det ha mye større konsekvenser for fotballen enn folk tror, uttaler fotballagent Rachel Anderson til BBC.

– Halvparten av spillerne i Premier League vil da behøve arbeidstillatelse, slår hun fast.

– Konsekvensene på kort sikt vil bli enorme, men man kan selvsagt argumentere at det blir bedre på lang sikt fordi lokale talenter vil få en større sjanse, fortsetter hun.

Hvem er i fare?

Alle spillere med EU-pass kan nå fritt spille fotball i Storbritannia. De som ikke har det må innfri visse kriterier for å få arbeidstillatelse.

En analyse av troppene i Premier League både i England og Skottland viser at totalt 332 spillere ikke vil innfri disse kravene. Over 100 av disse spille i England. Aston Villa, Newcastle og Watford vil stå i fare for å miste 11 spillere i sine tropper. Leicesters N'Golo Kante og West Hams Dimitri Payet, to av sesongens store spillere i Premier League, er blant de som ikke innfrir kravene.

LES OGSÅ: 30 pund for bortebilletter