Nottingham F U18 - Liverpool U18 1-2

Herbie Kane skaffet Liverpool ledelsen mot slutten av 1.omgang, Forest utlignet etter 88 minutter, før Adam Phillips sendte Liverpool til kvartfinalen med et seiersmål på overtid.

Liverpool: George, Alexander-Arnold, Owens, Masterson, Parker, Phillips, Lennon, Kane, Woodburn, Alves (T.Gomes 46), Ejaria (Coyle 68)  Innbyttere: Kelleher, Johnston, Dhanda

Nottingham Forest: J.Wright, Gabriel, Lacovitti, Nielsen (Gamblen 24), Edser (A.Wright 82), Crookes, Yates, Otim, Hayes (Adams 77), Brereton, McDonagh  Innbyttere: Boyd, Adams,  McClean

1.omgang

Ingen sjanser i de første minuttene. Vertene Forest har et rykte for å være sterke fremover på banen.

12.min:  Paulo Alves er nede noen sekunder etter å ha blitt taklet bakfra av midtstopper Yates hos Forest.

17.min:  Adam Phillips får den første sjansen da han får bra treff fra 20 meter, men ballen går via et forsvarsben og like utenfor.

20.min:  Danske Fredrik Nielsen får behandling hos hjemmelaget.

24.min:  Nielsen må gi seg etter å ha fått en smell i hodet og Gamblen kommer inn for vertene.

Ikke mye har skjedd foran målene så langt, noe legendene Steve McManaman og Rob Jones også synes å være enig om.

33.min:  Kapteinen Yates hos Forest kommer høyest på en corner og får nokså uforstyrret heade en liten meter utenfor.

36.min:  Ryan Yates hos Forest får gult kort for en sen takling.

38.min: Bra angrep av Forest startet av den langbente høyrebacken Gabriel, men Liverpools forsvar får stoppet to skuddforsøk inne i feltet.

39.min: 0-1 KANE - Flott forsering av Brooks Lennon ute på høyrekanten, innlegget slått tilbake fra dødlinjen blir kaldt satt i nettaket av Herbie Kane fra 6-7 meter.

Lite har skjedd foran målene mellom to teknisk gode lag som heller ikke er redd for å sette inn en takling. Conor Masterson har vært god i Liverpools solide forsvar og Adam Phillips er bokstavelig talt sentral på midtbanen. Det var en kamp som ba om en scoring for at lagene skulle åpne seg, og den kom noen minutter før pause da landslagsspiller Herbie Kane avsluttet fint på et ypperlig forspill fra amerikanske Brooks Lennon. Vi tror det kommer til å bli en mer sjanserik 2.omgang.

2.omgang

46.min:  Gomes inn for Alves hos Liverpool.

49.min:  McDonagh med et skuddforsøk fra 18 meter like utenfor. Rett etter pause måtte også keeper George gjøre en bra redning for Liverpool. Hjemmelaget har kommet offensivt ut i 2.omgang.

60.min: Et innlegg litt på lykke og fromme fra Forest, men ballen går likevel til Brereton som header nokså svakt utenfor.

Forest har presset en del i 2.omgang, mens Liverpool får muligheter på kontringer. Kampen står og vipper for øyeblikket og neste scoring blir viktig.

68.min: Liam Coyle inn for Ejaria. En defensiv midtbanespiller inn for en offensiv spiller hos Liverpool.

70.min:  Brereton kommer igjennom på venstresiden til Forest, med Alexander-Arnold som ryggsekk, og avslutningen går noen centimetere utenfor den bortre stolpen. En stor sjanse.

1377 tilskuere på City Ground.

77.min:  Adams inn for Hayes hos Forest.

78.min:  Woodburn spiller igjenMnom Kane, som får to skuddmuligheter men keeper redder begge gangene.

80.min: George i målet til Liverpool er ute og sykler et par ganger på høye innlegg fra sidene, men slipper unna.

82.min:  A. Wright inn for Edser hos Forest

84.min:  Shamal George har vært usikker i feltet, men gjør en meget kvalifisert redning da han er kjapt nede på et skudd fra Adams fra 16 meter.

87.min:  Liam Coyle fra Liverpool i dommerens bok.

88.min: 1-1 CROOKES - Fra en corner kommer et langt overlegg som Crookes får headet ned i hjørnet ved bortre stolpe.

90+2.min: 1-2 PHILLIPS - Ben Woodburn er kald da han kommer seg fri på venstrekanten etter en forsvarsfeil, triller ballen til Adam Phillips som har kommet på et dypt løp fra midtbanen og kan sette ballen rolig i nettet.

Sluttrapport: Forest presset Liverpool en del over på defensiven etter pause og det var ikke ufortjent at de fikk en utligning, da en corner ble headet inn et par minutter før ordinær tid var over. Gjestene fra Merseyside hadde imidlertid hatt plass til mange gode kontringer da vertene ble mer offensive, uten å ta vare på mulighetene. En forsvarsfeil på overtid ga imidlertid Ben Woodburn plass ute på venstrekanten og rolig og uselvisk ventet og fant han Adam Phillips som var kommet på løp bakfra. Phillips var en av dagens beste fra Liverpool og sikkert kunne han sende sitt lag til kvartfinalen med en avslutning forbi keeper. Den andre målscoreren Herbie Kane var også solid, mens midtstopper Conor Masterson stod fram som banens gigant godt hjulpet av kapteinen Trent Alexander Arnold. Liverpool er dermed i kvartfinalen, hvor de møter enten Coventry eller Arsenal borte.