Watford-speider Stig Torbjørnsen:– Mer enn fornøyd med ett poeng

Stig Torbjørnsen og Simen Stamsø Møller spår at Watford legger om til fem bak på Anfield.

4. nov 2016 kl 14.03 Arve Corneliussen

– Watford spiller 3-5-2, og det er planen og filosofien til manageren. De har ikke en spesiell strategi med det ene eller det andre hvor de står spesielt høyt eller lavt, sier Stig Torbjørnsen, som er en del av Watfords speidernettverk.

Italienske Walter Mazzari, som tidligere har ledet Sampdoria, Napoli og Inter, har fått en god start i Watford. Fire kamper på rad uten tap har ført dem til syvendeplass på tabellen.

– 3-5-2-systemet er veldig bra når man er det førende laget, men har en svakhet ved at det kan bli åpninger på kanten bak midtbanespillerne. Den 3-eren bak kan fort bli til en 5-er på Anfield, med litt mer defensive spillere i vingbackposisjonene, spår Torbjørnsen.

– Jeg tror Watford er mer enn fornøyd med ett poeng på Anfield. Det er et dårlig og vanskelig tidspunkt for dem å komme til Anfield på, siden Liverpool er i fyr og flamme akkurat nå, sier han.

Målfattig toppscorer

Da Liverpool møtte Watford i desember i fjor var Odion Ighalo i kanonform, og scoret to av tre mål for de gule. Denne sesongen har nigerianeren møtt motbakken, og står med bare ett mål på ni kamper.

– Jeg har en teori om at han overpresterte litt i fjor, og at han ikke var så god som målene tilsa. Han spiller mer på sitt nivå nå. Sånn er det med spisser, og det er mange som har opplevd måltørke tidligere, mener speideren.

Torbjørnsen trekker likevel frem Ighalo som en del av Watfords offensive skyts, og lovpriser hans samarbeid med spisskollega Troy Deeney.

– Deeney var veldig god i fjor. Han er en underdog som har kommet fra intet, men fått et veldig bra samarbeid med Ighalo. Nå er han en etablert, bra Premier League-spiller.

Etter nyinnkjøpte Isaac Success fikk sin første start i seieren mot Middlesbrough, ble han skadet. Den 20 år gamle nigerianeren er fortsatt ute, og uaktuell til søndagens kamp.

– Han er den neste store spilleren for Watford, og kan bli et monster av en spiss med kraft og fysikk om han blir rendyrket. Forrige gang han spilte var det på venstrekanten, og mot Liverpool ville han kanskje blitt for offensiv i den rollen. Sånn sett kommer de nok ikke til å merke veldig godt at han er ute.

– Jeg tror Success kunne blitt god nok til å spille for Liverpool om to år, sier Torbjørnsen.

Ute med skade er også den østerrikske stopperen Sebastian Prödl. Han startet ikke i 2-4-seieren mot West Ham, men har utenom vært fast inventar i Mazzaris ellever.

– Det betyr mer at Prödl er ute, siden han er robust og god i luften. Samtidig er Liverpool et lag med veldig mange kvikke, raske spillere, og det er ikke akkurat Prödl beste motstander.

TO:
TO:  Odion Ighalo scoret to mål i 3-0-nederlaget på Vicarage Road forrige sesong. Denne sesongen har det vært lang mer stille for nigerianeren, og han står med bare én målgivende og én scoring så langt.

Klopp mot Mazzari

Før Simen Stamsø Møller gikk til TV 2 kommenterte han italiensk fotball. Derfra kjenner han god til Walter Mazzari som manager.

– Klopp og Mazzari ved siden av hverandre kan bli Texas. Mazzari er nesten like gal som Klopp. Han er en eksentrisk, pussig og artig type som lever seg inn i kampene, forteller Stamsø Møller.

– Han har gjort veldig mye bra, og er flinkest med de litt dårligere lagene. Sånn sett kler det ham å ha en klubb som Watford, som på papiret ikke har noe superlag. Spesielt med tanke på at Ighalo ikke er i nærheten av det han var forrige høst, sier kommentatoren.

De siste kampene har Mazzari strammet opp bakover i italiensk ånd – Watford hadde sluppet inn mål i hver kamp, men har nå holdt nullen i tre kamper på rad.

– Han er veldig god til å bygge lag og sette opp taktikk som passer de spillerne han har til rådighet, og i den italienske kulturen er det ikke flaut å prioritere det defensive. De siste kampene har Watford vært solide, men også møtt svakere motstand. Liverpool hadde nok scoret på noen av sjansene motstanderne har fått, mener Stamsø Møller.

Klopp og Mazzari ved siden av hverandre kan bli Texas. Mazzari er nesten like gal som Klopp.Simen Stamsø Møller

Vingbacker

Kommentatoren forteller at Mazzari vanligvis spiller med offensive vingbacker, og lar disse skape ubehageligheter fremover i banen. I likhet med Torbjørnsen tror han dette kan bli endret på til en 5-er bak mot Liverpool.

– Backene kommer til å være mer i forsvar enn angrep på Anfield, og Mazzari vil gjøre det så trangt som mulig i midten. Liverpool er soleklare favoritter, men det kan fort bli frustrerende for dem og, sier Stamsø Møller.

På tross av Watfords høye tabellplassering, har de bare 45% ballbesittelse i gjennomsnitt per kamp. Bare West Bromwich, Sunderland, Leicester og Burnley har mindre. Alle ligger på nedre halvdel.

– Watford spiller veldig direkte. Det er ikke erketypisk Mazzari å lempe baller opp til spissen, men der har de en av de mest duellsterke spillerne i Premier League i Troy Deeney. Der ligger Ighalo på skuldrene hans og prøver å vinne andreballene, noe de lyktes veldig godt med i hjemmekampen mot Liverpool i fjor.

– Deeney har en tilstedeværelse i boksen som er helt rå, og han må passes godt på i innlegg- og dødballsituasjoner, mener Stamsø Møller.

Det er vanskelig å bli klok på ham. Er han god eller dårlig? Du kan se han en kamp hvor han er helt usynlig, men så er han plutselig Guds gave til fotballen.Stig Torbjørnsen om Capuoe
SVAK:
SVAK:  Stig Torbjørnsen er ikke Gomes' største fan, og utpeker ham som det svake leddet til Watford. Han trekker frem Firmino sammen med Coutinho og Mané som Liverpools farligste spillere.

Juventus-kjøp

I sommer brukte Watford £13M på argentiske Roberto Pereyra fra Juventus. Den sentrale midtbanespilleren står med ti landskamper, og har hittil starter syv kamper for Watford.

– Han har gjort det så bra som jeg trodde han skulle. Pereyra er så bra at han kunne vært et tilskudd i Liverpool-troppen, men ville nok ikke startet. Han er en veldig god avslutter fra 25 meter og inn, så Liverpool må være obs på at han kan få inn et langskudd, sier Stamsø Møller.

Watfords toppscorer er imidlertid ikke Ighalo, Deeney eller Pereyra – Etienne Capuoe leder foreløpig an med fire mål på ti kamper. Stig Torbjørnsen vet likevel ikke hva han skal gjøre ut av franskmannens gode sesongstart.

– Det er vanskelig å bli klok på ham. Er han god eller dårlig? Du kan se han en kamp hvor han er helt usynlig, men så er han plutselig Guds gave til fotballen. Han er veldig opp og ned, og er en vrien spiller å lese, forteller Torbjørnsen.

Selv om han har holdt nullen de tre siste kampene, er ikke speideren spesielt begeistret for tidligere Tottenham-keeper Heurelho Gomes.

– Gomes er det svakeste leddet i Watford, i et lag som ikke har så mange spillere som skiller seg ut noen vei. Han har vært litt lurvete, avslutter Torbjørnsen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]