Nye regler fra FIFA

I tillegg til eksperimentering med videodømming vil det bli ytterligere endringer som slutt på rødt kort ved felling som sistemann.

«Vi har vist at vi kan bruke sunn fornuft og at vi kan lytte til supporterne, spillerne og til fotballen», sa den nye presidenten i FIFA, Gianni Infantino, til fifa.com etter at IFAB i helgen har vært samlet i Wales. IFAB forvalter fotballens regelverk.

Totalt er det blitt gjort 94 endringer, som innbefatter både lovendringer og tydeliggjøring av allerede eksisterende regler.

Dette er de største og vesentlige endringene:

+ Det vil bli startet testing av videodømming

+ Avspark kan spilles både fremover og bakover.

+ En spiller behøver ikke å forlate banen hvis han er skadet, dersom motstanderen får gult eller rødt kort.

+ Ved felling som sistemann vil det kun gis gult kort hvis det ikke er en stygg felling.

LES OGSÅ: ÅPNER FOR VIDEODØMMING

Videodømming vil det bli eksperimentert med i minimum to år for å finne de beste løsningene.

Man ønsker å gå vekk fra situasjonen med «trippelstraff» da en felling som sistemann kan medføre både straffespark i mot, rødt kort som gir ti mann på banen og scoring. Det vil kun gis gult kort dersom det er et ærlig forsøk på å nå ballen.

Tidligere kan som kjent bare spillet settes i gang fra midten ved at ballen spilles framover, men nå skal ballen kunne sendes i hvilken som helst retning.

En spiller kan nå få rask behandling på banen, og ikke bli transportert utover sidelinjen og dermed gjøre at spillerens lag får en mindre på banen. Dette hvis det er en situasjon som tilsier gult eller rødt kort til motstanderen.

IFAB utsatte i tillegg en avgjørelse om at det skal bli lov til et fjerde bytte i kamper hvor det spilles ekstraomganger.