Ojo sikret hattrick med sein straffe

Søndag avgjorde Christian Benteke mot Crystal Palace på straffe. Mandag var det Sheyi Ojos tur til å avgjøre fra krittmerket.

MIDDLESBROUGH U21 - LIVERPOOL U21 2-3: Liverpool U21 dominerte fra start borte mot Middlesbrough, i en kamp som ble spilt i Hartlepool mandag kveld.

Men selv om Liverpool tilsynelatende hadde full kontroll i den første omgangen, fikk de en kalddusj etter 19 minutter da Arnel Jakupovic vant en duell inne i feltet.

Danny Ward rushet ut i feltet, men kom altfor seint og ballen havnet i nettet bak ham. Dårlig keeperspill av Ward i den situasjonen.

Etter 33 minutter fikk Liverpool omsider omsatt en av sine sjanser, da Sheyi Ojo ble spilt fri av Jerome Sinclair. Ojo avsluttet nydelig fra 7 meter, og skapte balanse til pause.

Etter hvilen dominerte Liverpool enda mer, og økte til 1-2 da Ojo skrudde en ball inn fra venstre etter 52 minutter.

To straffer

Etter dette fortsatte Liverpool å skape sjanser spesielt ved Ojo, Sinclair og Ryan Kent, men Joseph Fryer i hjemmelagets mål hadde noen avgjørende redninger. Nok en gang mot spillets gang kom Middlesbrough tilbake i kampen etter at de fikk et billig straffespark etter 76 minutter. Jakupovic ekspederte sikkert inn sitt andre mål for kvelden.

På det tidspunktet var nok Liverpool-spillerne frustrert over alle sjansene de hadde misbrukte tidligere i kampen, men etter 87 minutter ble det blåst for nok en straffe da Jerome Sinclair ble felt inne i boksen.

Sheyi Ojo gikk selvsikkert fram, småtrippet i tilløpet og skjøt knallhardt i nettet.

Dermed scoret han sitt første hattrick for Liverpool U21.

Og som for førstelaget mot Crystal Palace i helgen, var det en sein straffe som ble avgjørende.

Kunne scoret flere

– Veldig hyggelig å få hattrick, men det viktigste var at vi vant. Jeg synes vi fortjente de tre poengene i dag. I andre omgang hadde vi spesielt mange sjanser, og det er bra vi klarte å komme tilbake etter at de utlignet på straffe. For min egen del kunne jeg helt sikkert scoret enda flere, sa Ojo etter kampen.

– Jeg håper jeg kan imponere manageren i kamper som dette. Men akkurat nå spiller jeg på U21-laget, sa Ojo.

U21-manager Michael Beale var også godt fornøyd etter seieren.

– Jeg synes vi fortjente dette, selv om det var tider i kampen der vi følte vi kunne miste seieren og spesielt da de satte inn sin straffe. Jeg synes vi spilte godt til tider i dag, men vi sløste bort noen gode sjanser.

– Ojo har en fantastisk fysikk og han brukte det veldig bra i dag. Det viser bra styrke at vi kommer tilbake etter å ha ligget under, sa Beale.

Kampen:

Middlesbroughs lag: Joseph Fryer, Callum Johnson, Jonathan Burn, Matthew Elsdon, Mark Kitching, Lewis Maloney, Jordan Jones, Robbie Tinkler, Arnel Jakupovic, Callum Cooke, Thomas McAloon. Reserver: Josef Wheatley, Joao Morelli, Nathan McGinley, Alexander Pattison, Luke Coddington.

Liverpool U21 stiller med dette laget: Danny Ward, Ryan McLaughlin, Brad Smith, Tom Brewitt, Joe Maguire, Pedro Chirivella, Ryan Kent, Alex O'Hanlon, Jerome Sinclair, Madger Gomes, Sheyi Ojo. Reserver: Corey Whelan, Andy Firth, Sam Hart, Kristof Polgar, Daniel Trickett-Smith.

90. min: Slutt.

90. min: Det er lagt til fire minutter.

89. min: Sinclair går ut, Trickett-Smith kommer inn.

89. min: Sinclair utfordrer i boksen. Blir felt igjen, men denne gangen får han ikke straffe.

2-3 straffe! 87. min: Ojo skyter straffen knallhardt i mål. Dermed sikrer hans sitt hattrick.

87. min: Sinclair felles inne i feletet, og Liverpool får straffe.

85. min: Godt forsvarsspill av Smith hindrer en ny farlig sjanse.

81. min. Hart inn for Gomes.

81. min: Sinclair er nær å bli spilt fri av Kent.

2-2 straffe! 76. min: Jakupovic sender Ward feil vei, og scorer sikkert.

76. min: Middlesbrough får straffe! Tvilsom avgjørelse som går mit Joe Maguire.

74. min: Ojo nær sitt hattrick. Fryer redder igjen, returen er nær å havne hos Gomes.

71. min: Ryan Kent med en kjempesjanse. Setter stor fart, løper forbi fire motstandere. Dessverre får keeper slått avslutningen til corner.

70. min: Morelli stusser ballen mot mål, Ward med en TV-redning selv om ballen nok hadde gått ut.

68. min: Ryan Kent bryter Middlesbroughs angrep og setter fart framover. Ojo får til slutt ballen, går ned til linja og legger inn, men litt for upresist til at Gomes kommer på ballen.

64. min: Ojo på farten igjen. Skaper seg rom og skyter, men denne gangen redder Fryer enkelt.

63. min: Morelli kommer inn for Cooke.

62. min: McLaughlin går ut for Liverpool. Han har akkurat kommet tilbake fra skade og må matches forsiktig. Whelan kommer inn. Samtidig ser det ut til at Sinclair er tilbake på beina.

59. min: Bytte for hjemmelaget Pattison kommer in for Tinkler.

58. min: Sinclair blir liggende etter en takling. Han ser ut til å ha store smerter i ankelen.

1-2 ! 52. min: Ojo scorer igjen. Skrur ballen inn fra venstresiden med høyrefoten.

50. min: Gomes skyter like utenfor fra 16 meter. Liverpool får corner, men får lite ut av den og isteden kommer det en kontring imot. Smith og Ward får kontroll på situasjonen.

48. min: Ojo setter på nytt fart og skaper store problemer for hjemmelagets forsvar. Får lagt inn mot bakre stolpe, men Gomes rekker ikke fram.

46. min: Ojo blir felt av Burn i starten av omgangen. Godt frispark fra Kent, men Fryer redder.

46. min: Liverpool med avspark i andre omgang.

45. min: Pause 1-1.

44. min: Sinclair og Ojo kombinerer igjen. Sinclair avslutter like utenfor.

43. min: Godt angrep av Liverpool. Sinclair med en fin stikker til O'Hanlon. Han legger inn, men treffer ingen Liverpool-spillere i feltet. Ballen ender etter hvert hos Kent, men han treffer ikke helt på avslutningen.

42. min: McLaughlin på nytt raid. Skaffer corner.

38. min: McLaughlin er mye med på høyresiden. Finner nå Sinclair inne i feltet, men han får ikke snudd seg med en mann i ryggen.

35. min: Cooke med et håpløst forsøk for Middlesbrough, langt, lang over fra distanse.

1-1 ! 33. min: Ojo spilles fri av Sinclair på ca 7 meter, og scorer sikkert.

22. min: Gomes med et greit forsøk utenfor fra 20 meter.

1-0! 19. min: Arnel Jakupovic vinner en duell inne i feltet. Ward er på halvdistanse og Middlesbrough går i ledelsen mot spillets gang. Svakt feltarbeid av Ward på det målet.

18. min: Kent med et forsøk fra langt hold, keeper holder.

17. min: Middlesbrough farlig frampå. Ward er våken og avverger en stor mulighet.

16. min: Sinclair er farlig frampå, keeperen rydder opp.

16. min: Liverpool har klart initiativ i kampen nå, og ballen er mest på hjemmelagets banehalvdel.

13. min: Gomes med et dårlig innlegg på en god mulighet for Liverpool.

7. min: Gomes litt sein på en ball fra Ojo. Ballen ut til innkast.

5. min: I stor grad en kamp på midtbanen de første minuttene.

1. min: Hjemmelaget Middlesbrough tar avspark.