– Jeg jobber hardt for å spille meg inn på laget igjen

Emre Can har fått mindre spilletid denne sesongen enn både han selv og de fleste andre regnet med.

8. okt 2016 kl 14.17 Einar Kvande

22-åringen kom sent i gang med preseason grunnet EM, og fikk deretter en ankelskade som holdt ham på sidelinja en god stund.

– Jeg blir veldig utålmodig når jeg skal se kampene fra sidelinja, sier Can til Liverpoolfc.com.

– Selvsagt gleder jeg meg over at laget mitt vinner, men det er noe helt annet når du får spille, legger han til.

– Jeg må jobbe hardt. Jeg må komme i form igjen. Det å spille kamper er noe helt annet enn å trene. Jeg må jobbe hardt med eget spill, og benytte de minuttene jeg får på banen til å spille på meg selvtillit igjen, fortsetter Liverpools nummer 23.

– Dette er veldig viktig for meg. Jeg har ikke spilt så mange minuttene denne sesongen. Målsettingen min er selvsagt å få mer spilletid.

FEM KAMPER
FEM KAMPER  Totalt står Emre Can bokført med fem kamper for Liverpool så langt denne sesongen, men hele fire av dem er som innbytter.

– Det er selvsagt alltid best å være ute på banen og spille. Jeg har vært litt uheldig så langt denne sesongen, for jeg kom litt sent tilbake i sommer, men hadde likevel en veldig kort ferie etter EM. Så ble jeg skadet. Samtidig gjorde laget det veldig bra, og etter at jeg ble skadefri har det ikke vært lett å spille seg inn på laget igjen.

– Nå må jeg bare fortsette å jobbe, og ikke minst jobbe hardt. Jeg har tro på at jeg vil få spille fast når jeg kommer i form igjen.

Hard kamp om plassene på midtbanen

Akkurat nå er Adam Lallana, kaptein Jordan Henderson og Georginio Wijnaldum den foretrukne midtbanekonstellasjonen til Jürgen Klopp.

– Jeg ser at midtbanen fungerer veldig bra. Det har vært spesielt tydelig de siste kampene. Gini, Henderson og Lallana gjør det veldig bra, og spiller god fotball. Det må vi fortsette med. Studerer man innbytterbenken har vi også en veldig, veldig sterk benk, og ergo en veldig sterk tropp.

– Hemmeligheten bak suksessen denne sesongen er at vi har et godt lag. Og utenfor banen er stemningen veldig bra. Noen ganger går spillerne ut og spiser middag sammen, noe jeg synes er veldig bra. Du ser det i kampene at vi er gode venner utenfor banen. Det er veldig viktig.

Ser frem til kampen mot Manchester United

Neste oppgave for Liverpool er Manchester United hjemme på Anfield.

– Vi har fortsatt mange treningsøkter igjen før kampen mot Manchester United, så det er mye vi kan gjøre ennå. Vi har selvsagt mye vi skal gjøre. Vi må jobbe hardt. Treningsøktene er litt annerledes nå mens det spilles landskamper, for vi har tid til å gjøre mer på treningsfeltet.

– Alle i klubben jobber veldig hardt, både på og utenfor banen. Manageren og staben hans er også veldig viktige for dette laget. Vi må fortsette det gode arbeidet som gjøres. Vi har gjort det veldig bra de siste ukene, og man kan se at vi har et sterkt lag. Vi må fortsette slik, og jobbe hardt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]