Philippe Coutinhos mesterverk var ikke nok

Les hva engelske aviser skriver om Liverpools kamp mot Tottenham.

Reaksjonen til begge managerne etter at sluttsignalet lød fortalte alt, mener James Pearce i Liverpool Echo.

– Jürgen Klopp slo ut med armene og lot frustrasjonen gå ut over dommer Jon Moss som blåste av i det innbytter Jordon Ibe var i ferd med å kontre, mens Mauricio Pochettino slo knyttneven i bakken i frustrasjon bare noen meter unna, skriver Pearce.

– Uavgjort passet verken Liverpool eller Tottenham, etter en spennende kamp på Anfield. Når sant skal sies gjorde ingen av lagene nok til å fortjene mer enn uavgjort.

– Klopp fikk en respons fra sitt mannskap etter den miserable kampen i Southampton. Viljen og lidenskapen var tilbake. Liverpool hadde banens klart beste spiller i Philippe Coutinho. Den lille magikeren var slett ikke preget av den lange reisen tilbake fra Sør-Amerika, og at han først kom tilbake til Merseyside på torsdag. Coutinho har nå scoret et tosifret antall mål denne sesongen, etter en ny klasseavslutning. Han har nå scoret i tre kamper på rad.

 

Here's @phil.coutinho slotting in earlier. Just over 10 minutes to go and it's 1-1... #LFC

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– Liverpool matchet, og utspilte til tider, et lag som er involvert i tittelkampen i april. Det er ufattelig at Liverpool er på 9.plass og står i fare for å få sin dårligste plassering i ligaen siden de rykket ned i 1953/54-sesongen. De er bedre enn som så, og burde kjempe om en plass i Champions League. Manglende stabilitet har kostet dem dyrt. Men klarer de å spille med et slikt tempo og en slik intensitet som i denne kampen i de resterende kampene, vil Klopp i det minste ha en plattform han kan bygge videre på i sommer.

Lovren ryddet opp når Sakho klønet det til

Pearce mener at Liverpool har seg selv å takke for de fleste av problemene de støtte på mot Tottenham.

– Mignolet var heldig som slapp med skrekken da han nølte, og klarerte en ball rett i Kane. Og hvilken kontrast det var mellom de to midtstopperne. Dejan Lovren var rolig og behersket, mens Mamadou Sakho ved hans side var svært stresset. Gang etter gang i første omgang var det Sakho som spilte Liverpool inn i trøbbel, mens Lovren fikk dem ut av vanskelighetene.

– En ripe i lakken for Coutinho

Ian Whittell i The Times mener at den strålende Coutinho fikk en ripe i lakken da han fikk gult kort for filming.

– Det var også et teatralsk øyeblikk til, da Anfield trodde at dommer Jon Moss hadde dømt straffe etter en duell mellom Kyle Walker og James Milner, men dommeren ga Spurs et utspark.

– Dette var en sjeldenhet – en Premier League-kamp som faktisk levde opp til all opphausingen på forhånd.

– Kane er bedre enn Sturridge

Chris Bascombe i Telegraph mener at Harry Kane nok en gang beviste at han er en mye bedre spiss enn Daniel Sturridge.

– Harry Kane leverte varene igjen, og utlignet Philippe Coutinhos ledermål, etter at Dejan Lovren hadde holdt ham i sjakk i store deler av kampen. Kane var mye skarpere i andre omgang, og beviste at han er Englands beste spiss.

– Dette i sterk kontrast til Daniel Sturridge. Ingen tviler på Sturridge sine avslutteregenskaper, men etter det langvarige skadeavbrekket har han ikke den samme hurtigheten som tidligere, noe som er en bekymring både for klubb- og landslag.

LES OGSÅ: Coutinho-magi fikk hull på byllen