Røde supportere raser over økte billettpriser

Supporterorganisasjoner har kommet med en uttalelse etter at det for mange vil bli dyrere å se kamp på Anfield til neste sesong.

Supporterorganisasjonene Spirit Of Shankly, LFC Supporters Committee og Spion Kop 1906 har kommet med en felles redegjørelse etter møter med Liverpool FC angående billettpriser og mulighet for å skaffe seg billetter på Anfield.

De skriver at det siste forslaget til LFC etter 13 måneder med diskusjoner er:

«Ekstremt skuffende og en misbrukt mulighet for LFC til å få en mer rettferdig tilnærming til billettpriser. Etter måneder hvor det er blitt lagt frem planer og ideer om lavere kostnader for supportere, har eierne valgt å øke prisene for mange. I sammenheng med enorme inntektsøkninger for klubben til neste år, er det moralsk uforsvarlig å øke inntektene ytterligere ved å forlange at fansen skal betale mer for kampbilletter.»

Representantene for røde fans legger til at man også hadde håpet å finne en løsning hvor det ville bli lettere å komme til Anfield for yngre fans, og fremtidige generasjoner, gjennom reduserte billettpriser.

Det ble lagt frem tre forslag i forbindelse med forhandlingene:

1. Minst 70% av de som var på stadion skulle kunne komme inn til overkommelig pris (£30).

2. En skulle ikke dele kampene inn i kategorier (red: f.eks. at det ikke skal være dyrere å se på kamp mot Manchester United, Everton etc. enn mot f.eks. Watford).

3. Økt antall med unge supportere på Anfield.


Eierne skal ha hevdet at de mener at billettprisene er rettferdige, også når det gjelder de planlagte økningene av prisene, noe supporterne mener ikke er et bærekraftig argument.

Organisasjonene skriver at det vil bli foretatt nye initiativ, men at de store spørsmålene om billettpriser og kategorisering forblir uløste, at eierne velger ikke å ta hensyn til fansen og at dette er et ytterligere tilbakeslag for lojale supportere som prøver å få råd til å se deres lag spille.

Dette vil bli kommentert ytterligere når offentliggjøring av neste sesongs billettpriser ventes å komme om noen dager.

LES OGSÅ: Hospitality-pakker fra 2900 pund per sesong