Se minidokumentar om Man Utd-dramaet i fjor

– De 40 meterne der er kanskje den lengste turen han har tatt i hele sitt liv, sier Øyvind Alsaker om da Steven Gerrard ble utvist etter noen sekunder på banen.

TV 2 har laget en minidokumentar om kampen mellom Liverpool og Manchester United 22. mars 2015 sist sesong.

Her får man høre hvordan Phil Thompson, kommentator Øyvind Alsaker og programleder Jan-Henrik Børslid opplevde kampen, og ikke minst det som skjedde da Steven Gerrard pådro seg direkte rødt kort bare 38 sekunder etter han ble byttet inn i andre omgang - i sin siste kamp mot Manchester United. 

– De 40 meterne der er kanskje den lengste turen han har tatt i hele sitt liv, sier Øyvind Alsaker om da Steven Gerrard måtte forlate banen. Liverpool tapte kampen 1-2. 

Følte seg som et dyr i bur

Steven Gerrard har også skrevet om det som skjedde i sin biografi «My Story». 

«På morgenen kampdagen følte jeg meg som et dyr i bur», skriver Gerrard. 

Mens Gerrard varmet opp for å komme inn ved pause, forteller han om hvordan United-fansen under oppvarmingen sang om da han skled mot Chelsea.

«Sinnet i dyret i buret vokste og vokste. United var brautende. Anfield var veldig stille. Det var åpenbart at jeg ville komme på ved pause. Vi hadde stått imot United i den første omgangen og hadde satt inn få taklinger. Det var imot alt som er i mitt DNA. Taklinger og kollisjoner har noe å si mot Manchester United.» 

Da Gerrard omsider kom på banen startet han med en kraft-takling på Juan Mata. Gerrard vant ballen. Like etter var Gerrard involvert igjen da Ander Herrera kom susende på gresset mot han med en sklitakling.

Tenkte: «Er du helt idiot?»

«Hans høyre bein var strukket ut innbydende på Anfield-matta. Jeg kunne ikke stoppe meg selv. Uten engang å gi meg selv tid til å tenke stemplet jeg ham med venstrefoten. Jeg følte knottene sank inn i kjøttet hans over ankelen. Det måtte ha gjort vondt for ham», skriver Gerrard.

Dommer Martin Atkinson ga Gerrard direkte rødt kort.

«Da jeg gikk av banen tenkte jeg for meg selv: 'Hva har du gjort akkurat nå? Er du helt idiot?'».

Bakteppet for at Gerrard følte seg som et fanget dyr, var at han ikke fikk starte.

Les mer om hva Gerrard skrev om vrakingen her.