«Anfield Away-Mari» møtte Steven Gerrard– All the best!

Mari Lunde og kjæresten Neil Casey reiser denne sesongen jorda rundt for å se Liverpool. Nå er de ferdig med USA, som fikk en spesiell avslutning.

29. sep 2016 kl 09.35 Arild Skjæveland

Vi har tidligere skrevet om Mari Lunde, som solgte leiligheten i Liverpool One for å reise verden rundt og se Liverpool sammen med samboeren Neil Casey.

Seks ligarunder er ferdigspilt, og paret er nå ferdig med USA og Canada.

– Stemningen i Nord-Amerika kan oppsummeres med noen få ord; skamløs og optimistisk. Det har smittet litt over allerede, og jeg er skikkelig håpefull for sesongen, forteller Mari Lunde, som har vært en ivrig bidragsyter på våre reise-sider her på liverpool.no.

– En liten del av meg tenker at vi alle har noe å lære av amerikanernes supporterkultur, samtidig som jeg synes den kan være ganske teit! Jeg liker den litt sære scouse væremåten, men skamløsheten skulle jeg gjerne sett litt mer av på Merseyside.

Mange høydepunkter

– Det har vært så mange høydepunkter at jeg ikke helt vet hva jeg skal trekke frem. Første kamp så vi i Toronto, sammen med en vill supporterklubb i en pub som heter Scallywags. I tillegg til at de vi møtte var superhyggelige, var det jo helt strålende at Liverpool slo Arsenal!

– Det kunne ikke blitt en bedre start på reisen vår, og derfor var forventningene skyhøye til Burnley-kampen vi så i Boston. Der var stemningen ganske laber, for å si det sånn, og vi kom fort ned på jorda igjen.

– Vi stortrivdes i New York, og fikk en skikkelig omvisning på Carragher’s Bar, hvor vi så Tottenham-kampen. Det er en pub absolutt alle Liverpool-supportere burde besøke på tur til Manhattan. Det er som å spasere inn i Jamie Carraghers troférom.

CARRAGHER'S:
CARRAGHER'S:  Mari mener alle nordmenn på tur til New York bør besøke Carragher's Pub and Restaurant.

– Det stedet som har overrasket meg mest var Nashville. I en liten pub kalt Franklin Abbey utenfor byen samles det seg rundt 30 Liverpool-supportere til hver kamp. Det morsomme er at puben deles med United-supportere, som har den klart største supportergruppen i byen. En periode var også Spurs-supporterne representert der, men ryktene sier at de trakk seg i fornærmelse etter litt for mye erting. Uansett, Liverpool-supporterne sang i sammenhengende 90 minutter, og det sanger man aldri hører på Anfield og sanger de har funnet på selv. De var høylytte, og hadde til og med tatt med seg noen røde flares for å feire seieren over Leicester, forteller Mari.

NASHVILLE:
NASHVILLE:  På den lille puben Franklin Abbey utenfor byen møttes lidenskapelige røde til hver kamp.

Møtet med Steven Gerrard

– Men det aller største høydepunktet så langt, var å møte Steven Gerrard og få en videohilsen fra han.

Dersom en følger supporterklubben, eller Anfield Away på Twitter eller Facebook, har en trolig fått den med seg.

– En jente vi møtte i Los Angeles hadde kontakter i LA Galaxy, og fikk tak i hele treningsplanen til laget. Hun tok oss med til treningsfeltet etter den tidlige kampen mot Hull. Der fikk vi sagt hei til en svett, men hyggelig Gerrard. Det var bare en kjapp bildemulighet, men via en i støtteapparatet fikk vi sneket Neil inn i bygget hvor han møtte Gerrard igjen, og fortalte om prosjektet vårt. Han gikk med på å filme en melding, og det var en veldig ivrig Neil som kom ut av bygget. Meldingen han hadde fått på film var nemlig «boss».

Se videoen til høyre.

– Da vi kom hjem og skulle se på filmen, var den ikke på minnekortet. I stedet hadde vi fem minutter av samtalen mellom Neil og Gerrard på forhånd, hvor alt man så var skrittet til Gerrard. Jeg klager ikke altså, men det var naturligvis ubrukelig.

– Det var grei dommedagsstemning i heimen den dagen for å si det sånn. Når du har fått en privat melding fra Gerrard og klarer presse «record» på feil sted, da kan man bare gi opp. Men Neil har blitt smittet av amerikanernes skamløshet, og i stedet for å deppe for lenge, reiste han tilbake til treningsfeltet dagen etter. Gerrard tenkte sikkert sitt da Neil stod der med kameraet igjen, men det endte i hvert fall med at vi fikk en ny melding fra han som vi har postet på Facebook. Veldig, veldig gøy! Jeg er spesielt fornøyd med hvordan han uttaler navnet mitt.

Neste stopp...

Hvor går turen nå?

– Nå er vi ferdige med å «play it safe» for en stund, og står på dørstokken til Sør-Amerika. Mexico City, Bogota, Rio, Montevideo og Buenos Aires står på planen. Det blir spennende, og litt skummelt. Det er også det kontinentet vi er mest skeptiske til med tanke på Liverpool-supportere. Antageligvis kommer vi til å slite litt, spesielt i Mexico, men det vil tiden vise!

Følg Mari og Neil på Facebook og Twitter.

– Vi ønsker å legge ut blogg-innlegg og videoer så fort som mulig etter hver kamp, men så langt har det vært vanskelig å gjennomføre på grunn av dårlig internett-tilgang og knapt med tid. Det kommer videoer ut fem-seks dager etter kamp, så det er bare å følge oss på Facebook hvor vi linker til alt!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]