Ser for seg en fremtid som midtstopper

Joe Gomez takker Jürgen Klopp for at tyskeren har kommet med en rekke oppmuntrende meldinger under den lange rehabiliteringen etter korsbåndskaden.

– Jeg ble skadet samme dag som Klopp ble ansatt. Den dagen jeg kom tilbake etter min scan var hans første dag på Melwood. Vi hadde en prat, men jeg var langt nede, forklarer Gomez til Daily Mail.

– Klopp sa til meg at han hadde hatt samme skade selv, så han visste hvordan jeg hadde det, noe som betydde mye for meg. Han ba meg jobbe hardt, og sa han ville ta meg inn i varmen igjen når jeg ble friskmeldt.

– Jeg har tenkt på de ordene gjennom hele rehabiliteringen. De har kvernet i hodet mitt hele tiden. Ha ga meg et løft. Det er slike ting han gjør. Jeg må stå på, og så snart jeg er skadefri må jeg ta vare på sjansen jeg får.

– Det har vært en tøff tid

– Jeg har møtt Klopp nesten hver dag. Vi har selvsagt ikke mulighet til å prate sammen hver gang, men han hjelper meg hele tiden med å holde humøret oppe, for det er ikke til å legge skjul på at dette har vært vanskelig for meg. Vi snakker ofte om den mentale siden av å være langtidsskadet. Det er det han spør om, i tillegg til rehabiliteringen, når han snakker med fysioterapeutene om meg.

Gomez fikk sju førstelagskamper for Liverpool før han ble skadet, etter overgangen fra Charlton sist sommer. Han spilte venstreback i de fleste av disse kampene.

– Jeg ser meg selv først og fremst som midtstopper. Det er i den posisjonen jeg ønsker å utvikle meg og spille i fremtiden. Det er den posisjonen jeg sikter meg inn mot når jeg blir friskmeldt, og så får vi se om Klopp ser meg som en midtstopper også.

– Jeg satser på å være tilbake for fullt når preseason starter. Det er målet. Jeg har kommet til en mer trivelig del av rehabiliteringen nå, hvor jeg kan jobbe hardt for å komme i form igjen og kan begynne å spille fotball utendørs.

– Jeg er blitt sterkere mentalt

– En ting er i alle fall sikkert, og det er at dette har gjort meg sterkere. Det akter jeg å dra nytte av når jeg begynner å spille igjen. Jeg skal utnytte den mentale styrken jeg har tilegnet meg.

Danny Ings fikk en lignende skade nesten samtidig med Gomez, og de to har jobbet tett sammen gjennom hele rehabiliteringen.

– Jeg kan ikke se for meg hvordan rehabiliteringen hadde vært om jeg måtte gjøre alt dette alene. Jeg er lei meg for at vi begge ble skadet, men jeg er takknemlig for at jeg hadde Danny sammen med meg i denne prosessen. Vi har alltid støttet hverandre og oppmuntret hverandre, og pratet om den dagen vi er tilbake på banen. Vi har jobbet hardt i styrkerommet, og pratet om hvor sterke vi skal bli når vi kommer tilbake.