Sju sesonger siden sist United-dobbel

Det har hørt til sjeldenhetene de siste årene at Liverpool har vunnet to kamper på rad mot Man Utd.

Etter 2-0-seieren over Manchester United forrige torsdag, har Liverpool et godt utgangspunkt når den videre skjebnen i Europa League skal avgjøres på Old Trafford denne uken.

Selv om Liverpool selvsagt kan gå videre selv med uavgjort og tap på Old Trafford, om resultatet blir riktig, har vi sett på når Liverpool sist vant to strake kamper i en sesong mot rivalene.

Liverpool har som kjent hatt en dårlig statistikk mot Man Utd de siste årene, og hadde før forrige ukes kamp tapt åtte av de siste ti kampene.

Slo Real og United samme uke

Man må tilbake til 2008/2009-sesongen for å finne sist Liverpool vant to kamper på rad mot Manchester United i samme sesong.

Den gang vant Liverpool 2-1 i september, og 1-4 på Old Trafford på dagens dato, 14. mars. Liverpool vant da for øbvrig også 2-0 i kampen mot de røde djevlene i den første kampen sesongen etter.

I 1-4-kampen i 2009 tok Man Utd ledelsen ved Ronaldo på straffe, før Torres utlignet etter 28 minutter. Gerrard sendte så Liverpool i ledelsen fra krittmerket like før pause. I andre omgang scoret Aurelio på frispark og Dossena satte inn kampens siste mål.

Her er det som sto i vårt kampreferat fra den kampen:

«Hvilken fotballkamp av Liverpool. På en uke har man til sammen vunnet 8-1 over Real Madrid og Manchester United. Samtidig har man vunnet begge kampene mot United denne sesongen, og Rafael Benitez kunne bokføre sin første seier mot erkerivalen på Old Trafford.

Andre omgang startet som første. Hjemmelaget gikk ut i et enormt tempo, men midtveis i omgangen begynte gjestene å ta over ballet. Avgjørelsen falt da Vidic korrekt ble utvist, og Aurelio satte det påfølgende frisparket kontant i mål. Andrea Dossena kom inn fra benken og satte inn sitt andre mål denne uken, på en utsøkt lobb. Liverpool hadde også et par andre kjempesjanser mot slutten, som strengt tatt burde vært satt, men man kan kanskje ikke forlange noe slikt på en dag som denne!»

En kamp med tre straffer

I 2011/2012 hadde Liverpool også to kamper på rad der man fikk poeng eller seier. Da endte det 1-1 i ligaen i oktober, før det ble seier i FA-cupen med 2-1 i januar.

Sist Liverpool vant på Old Trafford var i 0-3-seieren 16. mars 2014.

Da scoret Steven Gerrard på to av tre straffespark han fikk muligheten til å sette i kampen, mens Suarez scoret det tredje målet. Det var Liverpools første seier på Old Trafford siden 2009.

Det er for øvrig nesten 80 år siden sist en Liverpool-manager vant sin første kamp på Old Trafford. Jürgen Klopp kan bli den første til å gjøre det siden Manchester -fødte George Kay i 1936!