Slik er bortemålsregelen i kveld

De fleste kjenner bortemålsregelen fra Champions League, men i Ligacupen er den litt annerledes.

Liverpool vant som kjent det første semifinale-oppgjøret 1-0 på Britannia Stadium tidligere denne måneden.

I Champions League og Europaligaen er bortemålsregelen godt kjent: dersom det er uavgjort etter 2 x 90 minutter, går laget med flest bortemål videre. Og ved like mange blir det ekstraomganger.

I Ligacupen blir det uansett ekstraomganger dersom det står uavgjort etter 2 x 90 minutter. Uavhengig av antall bortemål.

Det vil si at dersom det skulle bli 1-2 (til Stoke) i kveld, vil det gå til ekstraomganger med sammenlagt resultat 2-2, til tross for at Stoke har scoret ett bortemål mer enn Liverpool.

Deretter trer regelen i kraft

Dersom det heller ikke scores mål i ekstraomgangene, vil laget med flest bortemål etter 90 + 120 minutter vinne og gå videre.

Så ved det hypotetiske resultatet over, vil Stoke gå videre til finalen på stillingen 2-2, med ett bortemål mer enn Liverpool.

Liverpool kan uansett ikke vinne ved hjelp av bortemålsregelen. Stoke score for å ha sjanse til å gå videre, og da vil Stoke uansett ha like mange ellere flere bortemål enn Liverpool.