Slik er bortemålsregelen i ligacupen

I ligacupen gjelder andre bortemålsregler enn i Europa League og Champions League.

I turneringer arrangert av UEFA og FIFA gjelder bortemålsregelen etter at 90 minutter i begge kampene er spilt.

Om det står uavgjort går laget med flest bortemål går videre, mens det spilles ekstraomganger om lagene også står likt på bortemål.

I Capitol One Cup er det andre regler som gjelder før bortemålene slår inn.

I regelboka for turneringen står det at om stillingen i semifinalen er uavgjort etter to kamper skal en ekstra halvtime spilles. Hvis stillingen fortsatt er uavgjort etter det, skal bortemål telle dobbelt.

Bortemål først etter ekstraomgangene

Med andre ord har ikke bortemålene noe å si før etter at ekstraomgangene er spilt.

Først om det fortsatt ikke er mulig å skille lagene etter det, vil kampen gå til straffespark.

Da Liverpool møtte Chelsea i semifinalen sist sesong endte det 1-1 på Anfield, mens det sto 0-0 etter 90 minutter i returoppgjøret.

Om det hadde vært en kamp i europacupen ville Liverpool vært utslått, men fikk isteden ekstraomgangene til å prøve å kapre seieren.

Til slutt endte det 2-1 til Chelsea, etter at Ivanovic scoret i ekstraomgangene, dermed ble det ikke aktuelt å ta i bruk bortemålsregelen i den sammenheng.