Slik får spillerne vite om laguttaket

– Da jeg startet som manager fortalte jeg hver eneste spiller om de skulle spille eller ikke, men etter det sa jeg: «aldri mer», sier Jürgen Klopp.

I sine tidlige dager som manager pleide Jürgen Klopp å gi beskjed i samtaler med hver eneste spiller om de skulle spille eller ikke. Når laget blir offentliggjort før søndagens finale mot Manchester City, går manageren fram på en helt annen måte.

– Da jeg startet som manager fortalte jeg hver eneste spiller om de skulle spille eller ikke, men etter det sa jeg: «aldri mer». Alle reagerte enten med «jaaa» eller de kom i dårlig humør, og hadde lyst til å be meg ryke og reise, sier Klopp til Express om hvordan laguttaket offentliggjøres.

LES OGSÅ: Slik har Klopp skapt en sammensveiset spillegruppe

Diskuterer ikke laguttaket

Når beslutningen er tatt, er det ingen ting spillerne sier som kan endre Liverpool-managerens mening.

– Vi forklarer ikke hvorfor laget ser ut som det gjør. Normalt samler vi alle i en ring og viser dem laget på en skjerm.

– Alle spillerne kan snakke med meg når de vil, men ikke rett før en kamp. Da er det ingenting som vil bli endret uansett. Det er som om en dommer har tatt sin beslutning. I etterkant kan vi snakke om laguttaket, men ikke før en kamp, sier Klopp.

Forbereder ikke hva han skal si

I et annet intervju med LFCTV snakker han også om praten før kampen.

– Jeg skriver aldri ned hva jeg skal si, det er helt sikkert. Jeg vil si noen ord, og forhåpentligvis de riktige ordene, men de vil ikke være avgjørende for kampen. Det er bare en del av alt man gjør under forberedelsene.  

– Det er alltid spontant, og jeg planlegger aldri hva jeg skal si.

– Jeg tar alltid ut laget med tanke på å vinne kampen, ikke å gi en gave til en spiller, legger Klopp til. 

LES OGSÅ: Disse tror vi starter finalen