Spår at Firmino vil beholde den gode formen

Lucas Leiva fryder seg over at Roberto Firmino endelig ser ut til å slå ut i full blomst i Liverpool.

Roberto Firmino har notert seg for åtte mål og slått fire målgivende pasninger i de 13 kampene han har spilt siden nyttår. Lagkameratene har også merket seg brasilianerens gode form.

Liverpools nummer 11 har scoret i de tre siste kampene, og står nå bokført med 9 mål totalt denne sesongen.

– Roberto spiller med stor selvtillit nå, og han er en trussel i hver eneste kamp. Det ser ut som han kan score hver eneste gang han er på banen, sier landsmannen Lucas til Liverpoolfc.com.

– Jeg håper han fortsetter slik. Han er veldig lykkelig i Liverpool. Han har funnet seg til rette, og det går også bra for familien hans. Det er ingen grunner til at han ikke skal prestere bra. Jeg synes han er blitt en viktig spiller for oss allerede, fortsetter midtbanespilleren.

Fin fremgang etter lårskaden

Lucas, som ble kåret til «Månedens spiller» for februar av Liverpool-fansen, er også fornøyd med egen form denne sesongen, selv om han akkurat nå er skadet.

– Jeg har fin fremgang i rehabiliteringen. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan det går. Jeg tar sikte på å være tilbake igjen ikke lenge etter landskampene i slutten av mars. Forhåpentligvis kommer jeg til å spille en viktig rolle i sesonginnspurten.

Drømmer om enda en finale

Lucas har også håp om å få spille flere kamper i Europa League denne sesongen, etter at Liverpool slo Manchester United 2-0 i den første 1/8-finalen på torsdag.

– Det var en veldig god kamp. Laget var veldig bra og spilte med stor selvtillit. Vi begynner å gjøre det manageren har bedt oss om de siste månedene hver uke nå. Forhåpentligvis avslutter vi sesongen godt.

– United har selvsagt fortsatt sjansen til å gå videre. Det var et godt resultat for oss, men vi må prestere like bra i bortekampen. Dersom vi går til den kampen med den samme innstillingen som vi hadde til det første oppgjøret, tror jeg vi har en god mulighet til å gå videre.

– Forhåpentligvis klarer vi å ta oss helt til finalen i Europa League, for dette er en veldig viktig turnering for oss.