Svenske dømmer Europaliga-finalen

Den svenske dommeren Jonas Eriksson har fått ansvaret for kampen mellom Liverpool og Sevilla.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) bekrefter på sine nettsider at 42-åringen fra Luleå skal være hoveddommer i Europaliga-finalen i Basel onsdag 18. mai.

Eriksson dømte rødtrøyene også sist gang de spilte på St. Jakob-Park i den sveitsiske byen. Han viste gult kort til tre Liverpool-spillere i tapet for Basel i Champions League høsten 2014. I tillegg dømte han Liverpool da Benfica slo dem 2–1 hjemme i Europaligaen i 2010, hvor rødtrøyene for øvrig vant 4–1 i returkampen.

I 2014 var han for første gang med i VM-sluttspillet, og han er blant 18 dommere som skal sendes til EM i Frankrike i sommer. Eriksson var fjerdedommer under fjorårets Champions League-finale mellom Juventus og Barcelona, og for tre år siden dømte han UEFA Super Cup mellom Chelsea og Bayern München.

Fjerdedommer i Europaliga-finalen om en drøy uke er nordmannen Svein Oddvar Moen.

Eriksson, som har vært FIFA-dommer siden 2002, har ellers med seg Mathias Klasenius og Daniel Wärnmark som assistenter på sidelinja, mens måldommere er Stefan Johannesson og Markus Strömbergsson. Reserveassistent er Mehmet Culum. Alle sammen er fra Sverige.

I den svenske toppdivisjonen har Eriksson dratt opp det gule kortet 16 ganger på seks kamper denne sesongen.