Tilbake i manesjen

Brendan Rodgers ble presentert som Celtics nye manager i dag, og pratet i den forbindelse også litt om tiden i Liverpool.

Brendan Rodgers er tilbake i rampelyset, som Celtics nye manager. Han brukte deler av sin første arbeidsdag i Skottland til å prate om tiden i Liverpool.

– Det var tøft for meg, siteres Rodgers av Daily Mail om det å forlate Liverpool.



– Men nå har jeg hatt en skikkelig pause. Folk sier kanskje at dette er et steg tilbake, men de kjenner ikke Celtic. Jeg har kommet til en stor klubb her. Det er noen klubber som er kjent over hele verden. Liverpool er en av disse, Celtic en annen. Det er en stor ære å komme hit, sa Rodgers da han tiltrådte Celtic-jobben.

– Jeg elsket hvert minutt av min tid i Liverpool. Det ble selvsagt vanskelig mot slutten. Men Liverpool har hentet inn en enestående manager som vil gjøre det veldig bra for dem. Jeg har klart å ta et steg tilbake og se det hele på avstand.

– Forventningene er enorme i Liverpool, etter at det har gått så lenge uten at de har vunnet ligaen, og etter å ha vært så nær. Det vanskelige var at vi kom så veldig nær å vinne ligaen, og så bygde vi aldri videre på den troppen. Selv har jeg helsen i behold, og føler meg i fin form.

– Jeg husker de gode tidene i Liverpool. Vi fikk supporterne til å smile. Vi var nærmere å vinne ligaen enn noen annen har vært, og vi spilte en type fotball som folk syntes var spennende og som supporterne elsket. Med litt mer hell kunne vi ha vunnet ligamesterskapet.

Kunne tatt over Swansea i januar

Rodgers avslørte at han hadde tilbud om å ta over Swansea igjen så sent som i januar.

– Swansea kontaktet meg i januar, da Garry Monk dro. Men jeg ønsket en lengre pause. Da jeg forlot Liverpool kunne jeg ha hatt en ny jobb i Premier League neste dag. Mandagen etter fikk jeg en telefon fra en klubb. Men jeg ønsket å ta en pause fra den intense jobben det er å være manager i en stor klubb, og presset som følger med. Da Swansea ville ha meg, sa jeg til Huw Jenkins at jeg ikke ønsket å begynne å jobbe igjen før til sommeren.

Har ikke vurdert Gerrard som assistent

Rodgers kan komme til å ta med seg deler av sin tidligere stab i Liverpool til Celtic. Daily Mail tror at fitness-trener Ryland Morgans blir å finne i staben hans. Men Rodgers tilbakeviser ryktene om at han vil ha Steven Gerrard som sin assistent.

– Jeg har ikke en gang vurdert noe slikt. Stevie er en veldig god fotballspiller, han er en utrolig fyr, og han var en utrolig kaptein for meg. Når han avslutter karrieren i Los Angeles vil han ha mange muligheter. Men hittil har jeg ikke en gang vurdert muligheten for noe slikt.