Tilbake på sidelinjen mot West Ham

Allerede tirsdag kveld er Jürgen Klopp tilbake i managerstolen – men mindre «vill» enn vanlig.

– Jeg tror jeg er rutinert nok til å vite at coachingen ikke kommer til å være som normalt for min del, så jeg ønsker ikke å hoppe rundt eller ting som det, forklarer Liverpool-manageren til pressen.

De røde skal spille omkampen i fjerde FA-cuprunde mot West Ham på bortebane i morgen kveld. Klopp måtte fjerne blindtarmen i helga, noe som gjorde at han mistet Sunderland-kampen lørdag, men bekrefter at han er «fit for fight» igjen nå – selv om det ble spekulert i en liten pause.

Skal holde følelsene i sjakk

– Jeg har noen hull i kroppen min. Forhåpentlig holder vannet seg på innsiden, sier Klopp med et smil mens han holder en vannflaske under pressetreffet.

– Det er ikke jeg som skal vinne kampen med følelsene på utsiden. Det vet jeg, så jeg kan håndtere dette uten problemer, forteller den engasjerte tyskeren.

– Jeg har det bra. Ting er som de alltid er, og mange folk har gjort dette tidligere. Det hadde ikke jeg, så dette var litt nytt for meg. Som alltid har man en natt som ikke er spesielt god, så har man operasjonen, og så er alt bra igjen. Jeg føler meg bra, og jeg er tilbake i racet. 

48-åringen så Sunderland-kampen – og de store protestene mot billettprisene foran neste sesong – i reprise på søndag, og han mener det er mye positivt å hente med seg om man ser vekk fra avslutningen.

Les også: – Et stort ønske om å finne en løsning

– Jeg snakket med alle trenerne, og det jeg fikk høre i forkant, var det jeg så etterpå: Det var ikke nødvendig å gi vekk de poengene, sier han.

– En bra kamp utenom de ti siste minuttene

Liverpool ledet 2–0 etter to fulltreffere i andre omgang, men Adam Johnson reduserte på frispark kort tid etter billettprotestene, og Jermain Defoe utliknet bare minuttet før slutt.

– Akkurat nå er det enkelt for meg å si at vi må holde det gående og ta de positive tingene med oss fra denne kampen, for det var mye positivt der. Tar man vekk de ti siste minuttene, så var det en skikkelig bra kamp, og slik man bør spille, fortsetter Klopp.

Les også: Flere angripere trolig tilbake i troppen

– Vi kunne ha scoret noen mål til. Og måten vi slapp inn målene, var ikke særlig bra, slik det alltid er. Men det er ikke den eneste informasjonen jeg trenger for å forstå hvordan situasjonen vår er for øyeblikket.