Tre kjappe foran Bournemouth-kampen

Var 4-3 seieren over Borussia Dortmund på torsdag tidenes match på Anfield? Hvilke endringer gjøres på laget til kampen mot Bournemouth, og hvem kan best erstatte Emre Can?

Har du noen gang sett en bedre fotballkamp på Anfield enn 4-3 seieren over Borussia Dortmund?

Arve Vassbotten:
Nå er dette så fersk at jeg ikke klarer å huske, eller ønsker å huske, bedre kamper.
Det var kollektivt veldig svakt på de to første målene der det i begge tilfellene ble gjort feil av 3-4 personer på rekke å rad. Men likevel, til tross for alt, følte jeg optimisme også da vi lå under 2-0. Ikke fordi jeg trodde Liverpool skulle snu det, men fordi det var så fantastisk angrepsspill at det var et bilde på hva Klopp-prosjektet vil ende i. Men det endte i mer enn noen kunne håpe på. At det er nettopp Sakho som gjorde opp for sine synder tidligere i kampen på utligningen, og at så Lovren stanget inn seiersmålet ga dette den ekstra eventyrfølelsen. Dette er den type scoringer som kan sette en strek over andre feil som er gjort med Liverbird på brystet. Den type scoringer som bør gi Lovren blanke ark. 

LES OGSÅ: – Dortmund-kampen kan inspirere oss

Torbjørn Flatin:
Når det gjelder drama var dette helt der oppe i øverste hylle, hvor du føler Liverpool slår nedenfra mot en motstander som har bedre spillere og hvor en utrolig nok greier å score de tre målene en behøver – med seiersmålet foran The Kop på overtid. Jeg synes for eksempel den første 4-3 mot Newcastle var en bedre fotballkamp. Liverpool spilte også bedre mot Arsenal da de vant 5-1 under Brendan Rodgers. Det behøver heller ikke nødvendigvis være mange mål for å ha vært en stor kamp, men det er slike øyeblikk som da Lovren stanger inn seiersmålet som huskes. Det overraskende var at dette laget greide å score fire mål i en omgang mot Borussia Dortmund, men noen kamper blir slik at vanlige normer og «regler» gjelder ikke. Hvem hadde trodd at Mamadou Sakho og Dejan Lovren skulle gjøre de to siste scoringene?

Lars Frøsland:
Nei. Dette er den beste jeg har sett. Denne kampen hadde alt! Oppgjøret var ekstremt viktig (tross alt snakk om en europeisk semifinale). Rammen i forkant av kampen, gjorde det hele enda mer spektakulært: Klopps gamleklubb og turneringens storfavoritt. Så var det selve kampen da, 94 minutter med galskap, opp- og nedturer og en helt sinnssyk avslutning. Jeg har aldri sett makan på Anfield. Det er nok spilt viktigere kamper – og man minnes tilbake til 2004/05-sesongen. Olympiakos, Juventus og Chelsea. Men ingen av dem, nei ikke en gang Olympiakos, var like heftig. Det overrasker meg faktisk enda at Liverpool klarte å produsere en så god forestilling mot det tyske stjernelaget. Særlig er scoringene til Origi og Coutinho helt fantastiske – om man inkluderer spillet i forkant.

Hvilke forandringer forventer du at Jürgen Klopp gjør i på laget til kampen mot Bournemouth?

Arve Vassbotten:
Med Can suspendert og skadet vil det være naturlig at Allen fortsetter sentralt og synes også Stewart bør får ny tillit. Det kan selvsagt være at Klopp vil begynne med nær likt lag som mot Stoke, men for meg kan gjerne Origi fortsette på topp for å samle enda mer erfaring og bygge videre på sin fantastiske form. Hadde aldri trodd jeg skulle foretrekke Origi foran Sturridige for noen måneder siden, men om Klopp finner plass til begge fra start ville det være optimalt. Tror vel kanskje Coutinho blir spart, kanskje Ojo får en ny mulighet? 

LES OGSÅ: Antyder store forandringer på laget

Torbjørn Flatin:
Laguttaket mot Stoke fortalte meg at Klopp nå går mer eller mindre «all in» for Europa League. Det er nå tre ligakamper mot Bournemouth, Everton og Newcastle på ei uke, og jeg er ganske overbevist om at han kommer til å rullere de 17-18 spillere som vanligvis er i troppen. Det blir derfor nokså bingo å tippe laget til hver enkelt av de kampene, men Joe Allen og Daniel Sturridge som kom inn fra benken mot Borussia vil jeg forvente spiller fra start på søndag.

Lars Frøsland:
Det er liten tvil om at Sturridge starter. Kanskje på bekostning av Origi – eventuelt starter Klopp med begge to. De har klart seg bra sammen både mot Stoke og Dortmund - og Southampton borte tidligere i sesongen. Jeg ser også for meg at Joe Allen kommer inn for Emre Can. Faktisk er det ikke umulig at det blir to nye fjes på midtbanen. Slik jeg ser det er Allen bankers. I tillegg kan det godt hende at Kevin Stewart eller Lucas Leiva starter. Da kan Milner skyves tilbake på kant - eller få seg en velfortjent hvil. Jeg blir heller ikke overrasket om vi får se en rokkering i forsvaret. Kanskje får Skrtel en ny sjanse til å spille seg tilbake i form. Selv han må opp mange hakk for å ta plassen til Lovren eller Sakho. 

Emre Can er suspendert mot Bournemouth, og fikk en lei ankelskade som kanskje vil holde ham ute resten av sesongen. Hvem bør ta hans plass på laget?

Arve Vassbotten:
Joe Allen er det beste alternativet slik jeg ser der. Han har vært veldig god den siste perioden, og er også langt bedre offensivt og mer kreativ enn for eksempel Lucas. 

Torbjørn Flatin:
Jeg håper, og tror, at det blir Kevin Stewart. Jeg vil forvente at det blir enten han eller Lucas sammen med Joe Allen sentralt på midtbanen. Stewart har mer fart i beina enn Lucas, og selv om jeg ikke er overbevist over pasningsspillet har han vist at han tar nivået i Premier League. Dette kan bli en stor sjanse for ham.

Lars Frøsland:
Både til Bournemouth-kampen og det viktige oppgjørene mot Villareal, håper jeg at Joe Allen får tillit. Han har levert bra fra benken nesten hver eneste kamp i 2016. Han har også langt mer tempo i kroppen enn Lucas, og er i tillegg mer fleksibel både taktisk og teknisk. Faktisk mente jeg Joe Allen burde ha starter kampen mot Dortmund. Det står jeg enda ved, selv om når det gikk som det gikk, ville jeg ikke forandret en eneste ting. Joe Allen er i god form – og det er ingen grunn til at han skal sitte på benken nå som både Henderson og Can er skadet. 

LES OGSÅ: – Vi skal finne løsninger