Tre kjappe foran Chelsea-kampen

Redaksjonen diskuterer keepersituasjonen, hvor hardt man bør satse på de to gjenstående ligakampene og laguttak mot Chelsea og West Bromwich.

Danny Ward er for øyeblikket ute med en kneskade og Adam Bogdan er ikke med i Liverpools Europa League-tropp. Bør Simon Mignolet «pakkes inn i bomull» og spares til Europa League-finalen?

Arve Vassbotten:
– Fryktelig vanskelig å svare på. Mignolets plass i laget har blitt mye diskutert denne sesongen, men når det gjelder Europa League-finalen er det i hvert fall nå udiskutabelt at han er førstevalget og det vil være fullstendig krise om han blir skadet før den. Samtidig er det fortsatt ting å spille for i ligaen for å «sikre» at det blir europacupspill også neste sesong. Jeg er veldig delt på hva som er best å gjøre nå, men føler prisen er så høy å betale om Mignolet skulle bli skadet, at jeg tror jeg ville valgt en revansjelysten Bogdan i de to kampene. Eller eventuelt Ward selvsagt, om han rekker å bli klar før kampen mot West Bromwich.

Torbjørn Flatin:
– Nå vet jeg at Ward likevel blir tilgjengelig i Basel, men samtidig kan Mignolet skli i dusjen(!) Vil forvente at Simon Mignolet står i mål mot Chelsea, mens en Bogdan eller Ward er mellom stengene mot West Bromwich.

Marius Rabben:
– Mignolet får nok spille på bekostning av Bogdán i kveld, noe som passer Klopps plan om å holde spillerne inne i rytmen. Det virker fornuftig. Mot West Bromwich kommende søndag ville jeg hvilt ham ettersom Ward meldes å være klar igjen denne uka.

Hvor høyt bør Liverpool prioritere de to siste ligakampene med tanke på at det skal spilles en finale i neste uke?

Arve Vassbotten:
– Jeg mener Klopp bør toppe mannskapet mot Chelsea, bortsett fra på keeperplass. Nærmest uavhengig av resultat mot Chelsea, og uavhengig av andre resultater må man forvente et b-preget lag på søndag. Man kan ikke risikere slitne bein med potensielt ekstraomganger og straffespark i Basel neste onsdag. 

Torbjørn Flatin:
– «Alt» løser seg med seier i Basel mot Sevilla, så nær toppet lag mot Chelsea og «skyggelag» mot West Bromwich synes jeg det er vanskelig å argumentere mot. Klopp har også vist at han kan få bra resultater til tross for at han bytter ut åtte-ti spillere.

Marius Rabben:
– Det er ingen tvil om at de to siste ligakampene betyr veldig lite sammenliknet med Europaliga-finalen, men fordi det fortsatt er sju dager igjen til kampen i Basel, tåler førstevalgene å spille som normalt i kveld. Ligaavslutningen bør helt klar nedprioriteres da den spilles bare tre dager før finalen.

Hvordan tror du laget kommer til å se ut mot Chelsea og West Bromwich?

Arve Vassbotten:
– Mot Chelsea: Bogdan, Clyne, Toure, Lovren, Moreno, Can, Milner, Lallana, Coutinho, Firmino, Sturridge. Mot West Brom: Bogdan, Flanagan, Skrtel, Lucas, Smith, Stewart, Allen, Ibe, Ojo, Teixeira, Benteke. Hadde også vært gøy om Ings for eksempel hadde vært klar til å sitte på benken i sesongavslutningen.  

Torbjørn Flatin:
– Tilnærmet toppet lag mot Chelsea. Kanskje lar han en spiller som Kolo Toure hvile, han synes å ha lett for å få krampe mot slutten av kampene, og at han gjør som med Coutinho/Firmino mot Watford og lar noen spille 60/30 minutter. Mot West Bromwich blir det nok ingen av dem han har i tankene til en startoppstilling til finalen i Europa League.

Marius Rabben:
– Jeg regner med at Liverpool stiller så godt som toppet i kveld, med spillere som Sturridge, Lallana, Milner, Firmino og Can fra start. Coutinho har spilt mye i det siste, men jeg blir ikke overrasket om han starter også i kveld. Mot West Bromwich tror jeg Klopp vil rullere på omtrent hele elleveren slik han har gjort noen ganger denne våren.

LES OGSÅ: Før kampen: Liverpool - Chelsea