Uttalelse fra Ian Ayre

Administrerende direktør hos Liverpool Football Club har kommet med en uttalelse etter dagens hendelser i Warrington.

«Etter 27 lange år har sannheten endelig kommet fram, bekreftelsen på hva de etterlatte alltid trodde på – at deres kjære ble utsatt for et uaktsomt drap.»

«Liverpool Football Club ønsker juryens avgjørelse velkommen, over at våre supportere, en gang for alle, på ingen måte var ansvarlige for hva som skjedde på Hillsborough. Vi vil alltid huske det uegoistiske mot og den heroiske opptreden til mange fans som hjalp sine felles supportere under de mest horrible omstendigheter denne dagen. Vi berømmer de som, siden begynnelsen av likskuet, har funnet motet og styrken til å gjenoppleve hva de gikk igjennom.»

«Siden 15.april 1989 har solidariteten som Liverpools fans har vist mot de pårørende og de overlevende sammenfattet den unike karakterstyrke som både hersker i klubben og i byen. Vi er også enormt takknemlige for den urokkelige støtten som det øvrige fotballsamfunnet så generøst har vist over disse siste 27 år.»

«Det har vært en smertefull reise for familiene og de overlevende, som har måttet tåle og ofre så mye over så lang tid. Motstandskraften og verdigheten de har vist under denne utrettelige kampen har vært ydmyk og inspirerende. Deres oppførsel og handling mens de har kjempet har vært til stolthet for byen Liverpool og vil tjene som en evig hyllest til de omkomne.»

«De 96 menn, kvinner og barn som ble utsatt for uaktsomt drap på Hillsborough vil aldri bli glemt.»