Viktig å unngå skade på Simon Mignolet

18 år gamle Shamal George er den eneste andre skadefrie keeperen i Liverpools Europa League-tropp.

Skaden til Danny Ward kom på et meget ubeleilig tidspunkt for Liverpool, med tanke på Europa League-finalen mot Sevilla i neste uke. Adam Bogdan ble nemlig fjernet fra Liverpools Europa League-tropp i februar, da Liverpool kunne gjøre endringer på troppen i forhold til det mannskapet som ble meldt inn til UEFA i begynnelsen av sesongen.

Danny Wards skade betyr at 18 år gamle Shamal George, som ikke engang har debutert for reservelaget ennå, er den eneste skadefrie keeperen i Liverpools Europa League-tropp for øyeblikket i tillegg til førstekeeper Simon Mignolet. George har spilt 18 kamper for Liverpool i U18 Premier League denne sesongen, samt fire kamper i FA Youth Cup.

Liverpool har før finalen mulighet til å hente inn flere keepere til troppen gjennom den såkalte B-listen, men det kreves at målvakten må være født etter 1. januar 1994 og ha spilt sammenhengende for klubben i minst to år etter sin 15-årsdag.

LES OGSÅ: Kjemper om startplass på finalelaget

Liverpool har to keepere ute på utlån. Lawrence Vigouroux er i Swindon denne sesongen, men han er født før 1.januar 1994, og er også for tiden skadet. Ryan Fulton er i Portsmouth, som skal spille play-off om opprykk fra League Two, hvor man møter Plymouth i semifinaler på torsdag og søndag denne uken. 19-åringen var imidlertid verken på banen eller benken i Portsmouths siste ligakamp mot Northampton. Fulton har spilt 13 kamper for Liverpool U21 denne sesongen, og like mange for Portsmouth i League Two/FA-cup. Han har imidlertid ikke vært i aksjon for Portsmouth siden kampen mot Mansfield den 19.mars, etter at han fikk en lårskade under oppvarming foran kampen mot Carlisle den 2.april.

Uerfarne alternativer

Øvrige keepere i akademistallen til Liverpool er 17 år gamle Caoimhin Kelleher (9 kamper for Liverpool U18 denne sesongen), 18 år gamle Owen Wheeler (2 kamper for Liverpool U18 denne sesongen) og 19 år gamle Andrew Firth (4 kamper for Liverpool U21 denne sesongen).

Det blir nå utrolig viktig å holde Simon Mignolet skadefri frem til finalen i Basel neste onsdag, noe som kanskje kan åpne døren for Adam Bogdan som målvakt i de to gjenstående ligakampene mot Chelsea i morgen og mot West Bromwich på søndag.