Villarreal gleder seg til Anfield

«Den gule ubåten» håper å skrive historie ved å nå sin første finale i Europa. Vi har sett litt nærmere på Liverpools neste motstander i Europa League.

Liverpool har aldri møtt Villarreal i en offisiell kamp, men så har de helgule heller ingen lang historie i europeisk toppfotball. To ganger har de vært i semifinalen i UEFA-Cupen/Europa som beste resultat, i 2004 og 2011.

Gode i cupspillet

I årets turnering har Villarreal åtte seire, tre uavgjorte og et tap, og 22-10 i målforskjell. Liverpool har for øvrig seks seire, seks uavgjorte, ingen tap og 15-9 i mål.

Spanjolene kom etter Rapid Wien i sitt gruppespill, men foran Dinamo Minsk og Plzen. Mer imponerende er det at Napoli, Bayer Leverkusen og Sparta Praha er blitt satt utenfor i cupspillet. Hver gang har Villarreal fått hjemmekamp først, slik de har det mot Liverpool i semifinalen, og hver gang har de vunnet – med 1-0, 2-0 og 2-1. 1-1 i Napoli, 0-0 i Leverkusen og så 4-2 i går i Praha sikret der igjen avansement.

Toppscorer

I kongoleseren Cedric Bakambu (25) har de spilleren som ligger godt an til å bli turneringens toppscorer. Han har nettet ni ganger, som er et mål etter Aritz Aduriz (Athletic Bilbao) og et foran Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) men disse er da ute av Europa League.

Spanske Denis Suarez (22) topper listen over flest assist med fem, sammen med Borak Dockal fra Sparta Praha.

Tidligere spiller Marcos Senna, uttaler seg på vegne av Villarreal etter trekningen:

«Vi skal til et historisk stadion hvor det vil være utrolig å spille. Det er hva vi ønsket – vi ønsker å spille finale mot Sevilla, men det er et stykke dit ennå. Vi må fortsette å gjøre hva vi har gjort i de tidligere rundene. Laget er veldig godt forberedt. Det finnes ingen favoritter lenger i turneringen."

Kilde: uefa.com