Villarreal med godt forsvarsspill

Villarreal er stabile og godt organisert. De slipper også inn få mål, men det er først og fremst på hjemmebane. Trener Marcelino Garcia Toral uttaler seg foran torsdagens kamp på Anfield.

UEFA.com har sett nærmere på trener Marcelino, som de betegner som arkitekten bak fremgangen til en klubb som har hatt stor fremgang de siste årene.

I årets Europa League har de skapt historie ved å komme helt til semifinalen. Ikke minst etter å ha vunnet alle de sju hjemmekampene de har spilt, med en total målforskjell på 12-1. På fremmed gress er de ikke like gjerrige, hvor det har blitt to seire, tre uavgjorte kamper og et tap, med en målscore på 11-9.

«Ikke glem at det bare er litt over tre år siden vi var i 2.divisjon. Men dyktige folk har arbeidet godt både individuelt og som en hel gruppe. Laget må alltid komme først», sier Marcelino.

«Det er både med tilfredshet og takknemlighet at jeg registrerer at vi har kommet til semifinalen. Vi har håp og tro om at vi kan slå ut Liverpool, men uansett vil vi prøve å nyte opplevelsen. Vi er privilegerte som får spille denne semifinalen.»

«Jeg er svært fornøyd med det arbeidet som spillerne har lagt ned. Vi har vært gjennom mange kamper, og noen ganger har vi manglet spillere, men jeg er stolt av hvordan laget har konkurrert. Enten vi har vært favoritt eller ikke, vi har tatt alle motstandere seriøst.»

«Alle spillerne fungerer bra sammen og gjør det samme», fortsetter treneren til Villarreal når det blir snakk om lagets gode forsvarsspill. «Vi er godt samstemte og har høy konsentrasjon i vårt forsvar. Det kan være veldig vanskelig å score på oss, og noen ganger har vi vanskelig for å score selv.»