Vunnet én av de fem siste mot West Ham

Liverpool må bryte ut av en negativ trend dersom de skal avansere til femte runde i FA-cupen.

Tirsdag er det ti dager siden West Ham holdt et ungt Liverpool-lag til 0–0 på Anfield. Det skjedde fem måneder etter at London-klubben banket de røde 3–0 på samme bane, og i nyttårskampen 2. januar tapte merseysiderne 0–2 for dem borte.

Den nedadgående formkurven mot West Ham står i sterk kontrast med historien. Totalt har Liverpool bare tapt rundt 20 prosent av de 132 kampene mot hovedstadslaget, og seieren på Anfield tidligere denne sesongen var den første siden The Beatles slapp sitt første album i 1963.

Første «dobbel» på 52 år

I tillegg sørget trepoengeren på Boleyn Ground i forrige måned for West Hams første dobbeltseier over Liverpool i ligaen siden den sesongen. Da var Bill Shankly rød sjef.

Forrige Liverpool-seier mot West Ham kom i januar i fjor da Daniel Sturridge fastsatte sluttresultatet til 2–0 etter Raheem Sterlings ledermål. Og sist de røde vant på West Hams bane, da Steven Gerrards to straffemål ble avgjørende, kjempet Liverpool om ligagullet våren 2014.

Nå forventes det imidlertid at Jürgen Klopp får med seg etterlengtet angrepskraft i troppen. Sammen med Christian Benteke er både Sturridge og Divock Origi aktuelle til kampen. Det samme er Philippe Coutinho.

Sliter mot Slaven Bilic


SLIK GIKK DET SIST: Liverpool spilte en svak kamp på Boleyn Ground i januar. (Video: TV 2)

– Vi har spilt mot Liverpool mange, mange ganger. Dette blir den tredje på kort tid. De har brukt forskjellige lagoppstillinger hver gang. Uansett hvem de bruker, så er det gode spillere. De er alle Liverpool-spillere, sier West Ham-manager Slaven Bilic.

På fem forsøk har Liverpool ennå ikke scoret mot et Bilic-lag i åpent spill. Forrige sesong var kroaten sjef i Besiktas, som slo Liverpool ut av Europaligaen på straffer. De rødes eneste mål mot tyrkerne kom fra straffemerket.

Bilic beskriver seg og laget som forberedt på «hvilket som helst lag» de røde stiller med.

Les også: Liverpool skal forsøke å nekte Payet ballkontakt

– Jeg ser ikke på det som et problem, legger den tidligere landslagssjefen for Kroatia til.

– Var i god flyt

West Ham har både vunnet og tapt siden den målløse Anfield-kampen sist. Først ble Aston Villa komfortabelt senket med to mål hjemme, før de lørdag tapte 0­–1 for Southampton på St. Mary’s i generalprøven.


KNEPENT TAP I GENERALPRØVEN: Southampton slo West Ham 1–0 i helga. (Video: TV 2)

Darren Randolph, som holdt nullen på Anfield, sier West Ham ikke fokuserer spesielt mye på hvordan Liverpool, med Jürgen Klopp tilbake på sidelinjen etter operasjon, spiller inn mot cupomkampen.

Les også: Carroll kan starte mot Liverpool

– Vi hadde en god rekke. Ikke bare med resultater, men også prestasjoner. Vi fikk en treg start mot Southampton, noe vi var sinte for. Hvis vi klarer å starte bra mot Liverpool, er det ingen grunner til at vi ikke kan legge inn en solid prestasjon gjennom 90 minutter og få resultatet vi ønsker, forteller keeperen.

Siste Liverpool-kamp på Boleyn Ground

Tirsdagens oppgjør blir for øvrig Liverpools siste kamp på Boleyn Ground før West Ham bytter hjemmebane til Olympic Park foran neste sesong. Samtidig kan det dermed være West Hams aller siste cupkamp på den sjarmerende arenaen.

– Det gjør det spesielt. Og det faktumet at vi møter Liverpool gjør det hele enda mer spesielt, sier Randolph.

Nær seks tusen Liverpool-supportere har fått billett i bortesvingen. Kampen er utsolgt, bekrefter West Ham, og avspark er klokka 20.45 norsk tid tirsdag kveld. TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo viser oppgjøret direkte.

Vinneren av omkampen møter Blackburn i femte FA-cuprunde.