Vunnet tre av fem kamper mot Klopp

Louis van Gaal blir historisk hvis han forbedrer statistikken sin ytterliggere mot Jürgen Klopp i kveld.

I januar ble nemlig Wayne Rooney matchvinner med kampens eneste scoring på Anfield. Det var fjerde gang på fire forsøk at van Gaal ledet Manchester United til seier over Liverpool siden han overtok klubben i 2014.  

Vinner bortelaget på Anfield i kveld, blir van Gaal dermed den første manageren i Salford-klubbens historie som slår de helrøde fem ganger på rad.

– Jeg har ingen hemmeligheter, sier den rutinerte nederlenderen til klubbkanalen MUTV foran den første av to Europaliga-kamper mot erkerivalene fra Merseyside.

Likt i Tyskland

De interne møtene med Liverpools manager har imidlertid vært betydelig jevnere. Da duoen jobbet i den tyske toppdivisjonen, endte det med like mange seire hver i løpet av fire oppgjør.

Saken fortsetter under.

Van Gaal, som var manager i Bayern München fra 2009 til 2011, vant sine to første møter med Klopp i Borussia Dortmund. Først knuste den tyske storklubben Klopps mannskap 5–1 etter å ha ligget under, så snudde de igjen 0–1 til seier, denne gangen med 3–1 hjemme i München.

Påfølgende sesong var utfallet motsatt. Dortmund vant 2–0 i høstmøtet med tittelforsvarerne på eget gress, før et kjemperesultat for Klopp på Allianz Arena viste van Gaal døra med noen måneder igjen av Bundesliga-sesongen.

Les også: Perfekt statistikk for van Gaal mot Liverpool

Dortmund vant oppgjøret 3–1, og den nåværende Liverpool-sjefen gikk hen og vant den tyske ligaen for første gang. Det var også siste gang Klopp og van Gaal møttes før januarkampen i år.

10–7 til van Gaal i målforskjell

Innbyrdes har det følgelig aldri endt uavgjort mellom de to managerne. På fem kamper står det 3–2 til van Gaal, som har sett lagene sine score ti ganger totalt mot Klopp. Til sammenlikning har sistnevnte jublet for mål syv ganger mot Manchester Uniteds manager.

Saken fortsetter under.


DET FORRIGE MØTET: Rooney sørget for Liverpool-tap på Anfield i januar. (Video: TV 2)

Dette blir første gang duoen møtes i Europa-sammenheng. I tillegg har heller ikke Liverpool og Manchester United, til tross for 194 kamper over 122 år, møtt hverandre i en europacup tidligere.

Mener rivaliseringen betyr mer i England

– Det er en stor kamp, men vi spiller vanligvis mot et lag ute i Europa. Dette er fantastisk for fansen, men kun hvis vi slår Liverpool. Når du taper, er alle skuffet. Følelsen er annerledes her; det går dypere inn på supporternes liv. Jeg merket det selvsagt også i Spania og Tyskland, men det gikk ikke dypt som det gjør her. Det er fantastisk å se, sier van Gaal.

Les også: Klopp: – Saltet i suppen

– Vi ønsker å vinne alle kamper, men det er ikke mulig, og derfor er det utrolig at vi, i løpet av min periode her, har vunnet alle våre kamper mot Liverpool, legger han til.

Avspark mellom lagene på Anfield i kveld er klokka 21.05 norsk tid. Oppgjøret vises direkte på MAX og nettjenesten Dplay. Returen på Old Trafford spilles nøyaktig én uke senere.