Vurderer å bytte ut hele laget mot West Ham

Jürgen Klopp vil ikke risikere å slite ut sentrale spillere. Dermed kan 10-11 spillere bli byttet ut, og flere unggutter få sjansen på nytt.

Selv om Liverpool har tapt 0-3 og 0-2 mot West Ham tidligere denne sesongen, ser ikke Jürgen Klopp noe annet alternativ enn å spare mange av sine sentrale spillere i FA-cupen lørdag.

Belastningen på flere av spillerne ble enorm etter ekstraomganger og straffespark i ligacupsemifinalen mot Stoke tidligere i uka.

Laget løp tilsammen 156 km i den kampen, og James Milner la alene igjen 17 km på gressmatta.

LES OGSÅ: Slik har det gått i fjerde runde tidligere 

Caulker fra start og Ward-debut?

– Alle spillerne med friske bein, som Dejan Lovren og Steven Caulker, vil selvsagt spille. De andre posisjonene må vi fylle opp, og det betyr at vi må hente inn de unge guttene. Vi har sett at de har hatt gode kamper, og nå er det neste steg, sier Klopp.

Dejan Lovren og Steven Caulker blir dermed sannsynligvis midtstopperduo. Det vil i så fall blir Caulkers første kamp fra start etter at han kom på lån fra QPR.

Brad Smith, Cameron Brannagan, Joe Allen, Christian Benteke, Jordon Ibe og Joao Carlos Teixeira ventes også å starte kampen, ifølge James Pearce i Liverpool Echo.

Spillere som Kevin Stewart, Pedro Chirivella og Connor Randall er også mulige kandidater.

Danny Ward, som ble hentet tilbake fra lån i Aberdeen, kan også få sin debut mellom stengene lørdag.

Chris Bascombe i The Telegraph mener det er sannsynlig at alle ti utespillerne som startet mot Stoke vil bli hvilt. Hvis Ward også får sjansen i mål, vil hele laget bli byttet ut. 

De som startet kampen mot Stoke var Mignolet, Flanagan, Toure, Sakho, Moreno, Lucas, Can, Henderson, Lallana, Milner og Firmino.

Sheyi Ojo, som ble tidenes yngste målscorer i FA-cupen for Liverpool med mål mot Exeter, er ikke nevnt i noen av sakene, men vil kanskje også være en kandidat for troppen.

På fredagens pressekonferanse sa Klopp at Daniel Sturridge ikke er tilgjengelig verken mot West Ham eller Leicester, og at Jordan Henderson må hvile på grunn av hælskaden.

Nathaniel Clyne kan på sin side være aktuell igjen etter kneskaden. Han trente med laget fredag kveld. 

Må være modige 

– Det var lett å være modig mot Exeter, men noen ganger må du være modig når du virkelig trenger det, og det er det vi gjør nå. Men jeg føler ikke at jeg er altfor modig, fordi jeg stoler på disse spillerne, sier Klopp om ungguttene.

– Vi kan ikke ignorere de andre kampene. Jeg kan ikke si «forsøk på nytt». Hvis de er skadet, kan vi ikke bruke dem, og vi vet om hvor intensiv forrige kamp var og den korte pausen til neste kamp.

– Jeg kan ikke si at de skal kjøre på til de ligger utslått på bakken. Man kan ikke holde på sånn, så vi har ikke noe alternativ, sier Klopp til Liverpool Echo om hvorfor han må stille med flere urutinerte spillere.

Klopp ber derfor igjen om full støtte fra Anfiel for å skape en ny magisk stemning.

LES OGSÅ: Dårligst av samtlige på defensive dødballer