Kamerun krever fortsatt at Matip møter opp

Fotballforbundet i Kamerun krever fortsatt at Joel Matip møter opp til forberedelsene til Afrika-mesterskapet.

3. jan 2017 kl 23.24 Einar Kvande

Dette til tross for at Matip for lenge siden har gjort det klart at han ikke ønsker å spille for Kamerun i mesterskapet.

Fotballforbundet i Kamerun krever at Liverpool-forsvareren møter til treningsleiren foran mesterskapet, og flere britiske aviser inkludert The Guardian og Daily Mail skriver at både Matip og Liverpool kan bli straffet av FIFA. Matip kan bli utestengt fra spill for Liverpool så lenge mesterskapet varer, mens klubben kan bli bøtelagt.

The Guardian hevder at Jürgen Klopp trodde at Matip hadde gitt seg på landslaget, men landslagssjef Hugo Broos truer med sanksjoner om midtstopperen ikke møter opp.

Matip har ikke spilt for Kamerun på over ett år, etter å ha havnet på kant med landslagssledelsen mens han var Schalke-spiller. Han uttalte allerede i september at han ikke ønsket å bli tatt med i troppen til Afrikamesterskapet.

Matip har ingen planer om å gi etter for Broos og reise til Gabon for å delta i mesterskapet. Dersom FIFA mistenker at Liverpool påvirker spilleren eller hindrer ham fra å møte opp, kan Matip bli nektet å spille i Premier League mens turneringen pågår. Liverpool hevder at dette på ingen måte er realiteten, og at de bare støtter spillerens egen avgjørelse.

Matip har ikke spilt for Liverpool siden kampen mot West Ham grunnet en ankelskade.

West Bromwich-spilleren Allan Nyom er i en lignende situasjon som Matip, mens Benik Afobe ikke var i Bournemouth-troppen mot Arsenal i kveld, fordi klubben ikke hadde fått klarering fra Republikken Kongo til å benytte ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]