På tredjeplass på «juletabellen»

Liverpool knappet innpå Chelsea med ett poeng i julen, men Tottenham gjorde det aller best i fotballhøytiden.

5. jan 2017 kl 08.45 Arve Vassbotten

Tottenham og Manchester United gjorde det best i det hektiske juleprogrammet, og fikk begge med seg fire av fire mulige seire.

Dermed plasserte de to klubbene seg foran Liverpool og Chelsea, som begge gikk begge på hvert sitt bananskall i innspurten av fotballhøytiden i England.

Tabellen, som er utarbeidet av Daily Mail, er basert på de fire siste kampene, og for Liverpools del inkluderer de seieren mot Everton 19. desember, Stoke 27. desember, Manchester City 31. desember og Sunderland 2. januar.

Knappet innpå Chelsea

Takket være den fine juleformen, og ikke minst seieren over Chelsea onsdag kveld, har Mauricio Pochettinos mannskap avansert fra femteplass til tredjeplass i Premier League. De ligger nå bare to poeng bak Liverpool på andreplass.

ENDRINGEN i JULA:
ENDRINGEN i JULA:  Premier League-tabellen etter 16 og 20 runder.

Manchester United på sin side lå på sjetteplass før poengfangsten begynte - og 12 poeng seinere er det fortsatt på sjetteplass.

Selv om Liverpool-fansen gjerne skulle sett at det ble tre, istedenfor ett poeng mot Sunderland på mandag, knappet Liverpool innpå serieleder Chelsea med ett poeng i perioden. Nå er avstanden opp til førsteplassen fem poeng.

Arsenal gjorde det dårligst av lagene som lå i toppen før jul, og gikk fra 3. plass til 5. plass gjennom høytiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]