The Times CIC står bak

Også normalt velinformerte Tony Evans i The Times hevder at det er China Investment Corporation som står bak investeringsplanen til Kenny Huang for Liverpool FC. Tony Barrett_ Rykter om svimlende overgangsbudsjett.

Tidligere i kveld ble det hevdet fra SportingIntellegence at det var China Investment Corporation som sto bak Kenny Huang og interessen i Liverpool FC. La det være sagt med en gang: de kommende dagene vil være preget av ekstremt mange rykter og spekulasjoner, så ta det hele med en klype salt.

Nå hevder The Times-journalisten Tony Evans, som normalt har gode kilder, det samme - at det er nettopp det steinrike CIC-fondet som står bak. Huang og CIC skal verdsette Liverpool FC til en sum mellom £300m og £350m, men kilder The Times har vært i kontakt med sier det nå står mellom Huang/CIC, Rhône Capital og al-Kharafi familien fra Kuwait. I følge The Times har ikke Yahya Kirdi (som hevdet at han hadde en avtale så godt som klar for klubben) en gang pratet med RBS eller Barclays Capital.

Liverpool FC satser allerede mot Asia, og klubbens draktsponsor Standard Chartered satser også tungt i østen. CIC ser selvsagt på Liverpool FC som en investering, og ser ikke på klubben på samme måte som Roman Abramovich og Manchester City sine eiere, som bare pøser inn penger uten å forvente å få noe tilbake. Kineserne forventer å tjene penger på Liverpool FC gjennom en større supporterbase i Asia og med et nytt stadionanlegg i Stanley Park.

CIC skal i følge den andre troverdige The Times-journalisten Tony Barrett være villig til å virkelig støtte Roy Hodgson på overgangsmarkedet, og planen skal være å gi manageren £150 millioner til å hente spillere. De skal også ha planer om å bygge det etterlengtede nye stadionanlegget