En september langt under pari

Det ble spilt fire serierunder i september og beholdningen for Liverpool ble dessverre langt unna forventningene.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

5 poeng på fire kamper er 2,1 under skjema til 75 poeng. Heldigvis hadde vi «litt å gå på» ved månedens start, men etter syv runder er vi altså 1,6 poeng bak skjema til 75 poeng.

10.000 simuleringer tilsier følgende sannsynlige tabellplassering for Liverpool.

Oversikten under viser utviklingen av de viktigste målsetningene for sesongen, runde for runde.

Det er negativ utvikling på alle parametre, bortsett fra sannsynligheten for å ende sesongen mer enn 10 poeng foran Everton. Og det er vel strengt tatt den minst viktige av alle?

Sannsynlig antall poeng ved sesongslutt er redusert betydelig gjennom september og hovedtyngden ligger nå i området 58 til 66 poeng. Dette er et poengtall som gir svært lav sannsynlighet for å nå en plass i toppen.

Oktober byr på tre seriekamper, hvorav to på hjemmebane. At to av kampene også spilles mot topplag gir gode muligheter for å reise kjerringa. Skjemaet til 75 poeng forlanger totalt 5,8 poeng i løpet denne måneden. Ved utgangen av oktober krever skjemaet altså at vi kommer opp på 19,3 poeng.