Mourinho dreper fotballen

Fotball er underholdning. Det er en pause fra hverdagen. Oppturer. Sorg. Glede.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Da er det særdeles skuffende å se at et menneske som får over en kvart milliard i årslønn for å skape underholdning prøver alt han kan for å ødelegge underholdningen.

Ikke bare er det ødeleggende, det er også feigt og dumt.

Ser du bare på de kalde faktaene fra kampen mellom Liverpool og Manchester United lørdag formiddag hadde Liverpool ballen over 62 prosent av tiden. Det er kanskje ikke så viktig, men det resulterte i 19 skudd. Manchester United hadde seks.

Kampen ble omtalt i engelske medier som den største i løpet av sesongen før den ble spilt. Selv hadde jeg tatt med min svigerfar til Anfield for å se hans første kamp i Premier League. Han tippet kampen endte 4-2.

Fordi han, som så mange andre, vet at fotball er best når den underholder.

TOK ALLE MIDLER I BRUK
TOK ALLE MIDLER I BRUK  Manchester United brukte alle knep i boka for å stoppe Liverpools kreative spillere.

Jose Mourinho gikk til kampen mot Liverpool for å ødelegge mest mulig for motstanderen.

Som taktikk er det ofte valid hvis du er et lag langt nede i divisjonene med begrensede midler. Ikke for et lag som investerte 136 millioner pund i laget denne sommeren (Liverpool investerte for øvrig 54 millioner pund). De siste fem sesongene har Manchester United kjøpt spillere for over 611 millioner pund.

Det er ikke nok til at Mourinho tør å angripe i en kamp som ble sett av millioner verden over. Det som altså ble kalt årets største kamp.

EKSTRA MIDTSTOPPER
EKSTRA MIDTSTOPPER  Jose Mourinho satte inn Victor Lindelöf i sluttminuttene.

Det har kun tre ganger vært 0-0 mellom Manchester United og Liverpool i Premier League. To av de siste har vært på Anfield etter at Jose Mourinho har gjort sitt beste for å være feig, kjedelig og ødeleggende for fotballen.

Det må være utrolig flaut å være United-supporter etter en slik kamp. Det kan og må være umulig å hevde at laget er det beste i Premier League. På Anfield oppførte laget seg som om de var et fjerdedivisjonslag på bortebane i cupen.

Og valgene til Mourinho ødelegger fotball som underholdningsprodukt. For hvem tror du vil betale milliarder av kroner for at du skal plassere ti mann i forsvar? Hvem tror du vil se så feig fotball som det du presenterer? Du mener kanskje du spiller sjakk for å oppnå et langsiktig godt resultat i serien, men det er mer russisk rullet med fotballens sjel og egenart som den mest underholdende idretten som finnes.

Lykkes Mourinho vil produktet fotball forringes. Færre vil se på. Færre vil bli underholdt. Verdien blir mindre. Da er det ikke sikkert han får en kvart milliard i årslønn lenger...